04.02.2012 - 18:35
Okunma (1212)
Yorum (0)
Paylaş

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası

 

 

Evde yapılan tarhana çok sağlıklı ve besleyicidir.Kış aylarının vazgeçilmez çorbasıdır.Turşu ile beraber yenildiği zaman dahada lezzetli olur.İstenirse  sıcak sıcak içilirken üzerine peynir rendeside koyabilirsiniz.Heleki soğuk algınlıklarında bol acılı tarhana çorbası içmenin faydaları anlatmakla bitmez.Trakya mutfağının baş tacı bir çorbadır.Tüm bölgelerimizde farklı şekillerde yapılmaktadır.Ama son zamanlarda uzmanlarında açıkladığına göre  tarhana çorbasının faydaları önplana çıktı ve annelerimizin ve anneannelerimizin yemeklerine  rağbet artacak gibi.Ben küçükken boğazım ağrıdığında  rahmetli anneciğim tarhanadan lapa yapardı,onu boğazımıza sarardı,bir iki günde şişen bademciklerimiz  düzelirdi,demekki daha bilmediğimiz ne faydaları var bu güzel ve sağlıklı çorbanın ..Kış hazırlıklarımızın içine tarhana yapmayıda eklememiz  gerekiyor çocuklarımıza bol bol içirmek en güzeli….

 

2 Çorba kaşığı tarhana

1 çorba kaşığı yağ

3 su bardağı etsuyu

Yarım su bardağı su

bir miktar kırmızı toz biber

yeteri kadar tuz

 

Bir kap içinde tarhana, yarım bardak soğuk  su ile ıslatılır. Çorba pişeceği kap içinde et suyu kaynatılır. Islatılmış tarhana bir telle karıştırarak et suyuna yedirilir. Ağır ateşte pişirilir. Yağda kavrulmuş kırmız biber, zar gibi ince küçük doğranmış yağda kızarmış ekmek üzerine konur, servis yapılır veya tüm malzemeler ile birlikte yağda kavrulan tarhanaya su ilave edilir kaynayana kadar  karıştıra karıştıra pişirilir.

 

Keyword : Tarhana Çorbası haberi , Tarhana Çorbası oku , Tarhana Çorbası konusu , Tarhana Çorbası hakkında , Tarhana Çorbası manşeti , Tarhana Çorbası perde arkası , Tarhana Çorbası olayı , Tarhana Çorbası son dakika , Tarhana Çorbası

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com