02.08.2012 - 20:18
Okunma (1200)
Yorum (0)
Paylaş

Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu

Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu

Ramazan ayında pek çok kişi açlık ve susuzluğu bağlı olarak ağız ve nefes kokusu sorunu yaşar. Kötü ağız kokusu hem oruç tutan kişiyi hem de çevresini rahatsız edebiliyor.

Ağız kokusunun önüne geçmek için...

Diş Hekimi Alper Çıldır, Ramazan boyunca ağız bakımı ve kötü ağız kokusunun önüne geçmek için şu önerilerde bulunuyor:

Dişlerinizi 2 dakika fırçalayın: Orucunuza başlamadan önce ve orucunuzu açtıktan sonra dişlerinizi mutlaka en az iki dakika fırçalayın.

Tarçın yiyin: İftar ve sahurda uygun yiyecek ve içeceklere tarçın katın.

Gece burnunuz tıkalı uyumayın: Gece uyurken burnunuzun tıkalı olmadığından emin olun ve ağzınızdan nefes almamaya dikkat edin

Lokmalarınızı iyi çiğneyin: Lokmaların iyi çiğnenmesi sindirime yardımcı olacağından mide asidinin de daha az oluşmasını, dolayısıyla sabahları uyanıldığında ağız kokusunun oluşmamasını sağlar.

Limonlu su için: Limon ağız kokusunun giderilmesinde etkili bir yiyecek olduğunu için yemeğin yanında limonlu su için.

Dili ve yanakların iç kısmını da fırçalayın: Ramazan'da sadece diş fırçalamak tek başına yeterli olmaz. Ağız kokusunun önüne geçmek için dilin üstü ve bununla birlikte yanakların iç yüzeyleri de iyice fırçalanmalı.

Diş ipi ve ağız gargarası kullanın: Ağız bakımında sadece diş fırçası ile de kalınmaması gerekir. Diş ipi ve ağız gargarası kullanarak ağız kokusu oluşumunun tamamen önüne geçilebilmektedir.

Ramazan öncesinde Diş Hekiminizi ziyaret edin: Ramazandan önce ağız ve diş bakımınızı yaptırmanız oruç tutarken ağız kokusu problemi ile çok daha az karşılaşmanızı sağlar.

Keyword : Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu haberi , Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu oku , Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu konusu , Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu hakkında , Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu manşeti , Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu perde arkası , Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu olayı , Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu son dakika , Ramazan'da Ağız Kokusunu Önlemenin 8 Yolu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com