26.02.2012 - 11:52
Okunma (1094)
Yorum (0)
Paylaş

Yeni Yüzler Gelecek

Yeni Yüzler Gelecek

Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, bu yıl Türkiye'de 5-6 tane daha yüz nakli yapılacağını söyledi.

Türkiye'de ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli için başvuru sayısının Türkiye genelinde 100'ü geçtiğini açıkladı. Özkan, "Yıl sonuna kadar 5-6 yüz nakli yapılacağını düşünüyorum" dedi.

 

Antalya'da yapılan ilk yüz naklinin ardından yüz nakli içi izin alan 4 merkeze başvuranların sayısı 100'ü geçti. En çok başvuru ilk yüz naklinin gerçekleştirildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne yapıldı. 50'nin üzerinde başvurunun yapıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 30 kişinin nakil olabilecek düzeyde olduğu belirlendi. 6'sı kadın 17 kişinin ismi Sağlık Bakanlığı'na bildirildi.

 

BUNDAN SONRA RUTİN HALE GELİR

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ikinci yüz nakli ile çift kol ve bacak nakillerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, bu tür nakillerin bundan sonra rutin hale geleceğini söyledi. Yılsonuna kadar 5-6 yüz nakli yapılabileceğini belirten Özkan, "Bir ay içerisinde üçüncü yüz naklinin de gerçekleştirileceğini düşünüyorum. Önemli olan insanların bunun yapılabildiğini görmesiydi. İlk nakli yapmak bu yüzden çok önemliydi" dedi.

 

VERİLEN EMEK BOŞA GİTMEDİ

İlk yüz nakli donörü Ahmet Kaya'nın ailesinin verdiği mesajların donör sayısının artmasında etkili olduğunu anlatan Özkan, "Artık düzenli bir kanunumuz var. Verilen emeğin boşa gitmediğini görmek çok önemli. İlk vericinin açıklamaları insanları mutlu etti. Bundan sonra yapılanların hepsinde biz de anılacağız. Bu bizi mutlu ediyor. Yapılan nakil onuncu da yüzüncü de olsa mutlu olacağız. En az nakli yapanlar kadar sevineceğiz. Yüz nakli inşallah bundan sonra her zaman yapılabilir ameliyatlar arasında yer alır" dedi.

 

NAKİLLER SIRASIYLA YAPILIYOR

Nakillerin 4 merkez arasında sırasıyla yapıldığını açıklayan Prof. Özkan, "Hastalarla birlikte merkezlerin de nakil sırası vardır. İlk sırada bizdik. Hacettepe'den sonra sırada Gazi ve Gülhane var. Hastalar arasında uygun olan varsa onlar yapar, uygun olmazsa sıra yine bize gelecek. Bu kararda hastanın tipi, yaşı ve kan grubu önemli. Bizim çok sayıda hastamız var, uymayacak hastamız yok. Umarım Hacettepe'deki nakiller de başarılı olur" diye konuştu. Özkan bundan sonra en çok Sezgin Ergen ve Leyla Demirci'ye nakil yapmak istediğini sözlerine ekledi.

 

Keyword : Yeni Yüzler Gelecek haberi , Yeni Yüzler Gelecek oku , Yeni Yüzler Gelecek konusu , Yeni Yüzler Gelecek hakkında , Yeni Yüzler Gelecek manşeti , Yeni Yüzler Gelecek perde arkası , Yeni Yüzler Gelecek olayı , Yeni Yüzler Gelecek son dakika , Yeni Yüzler Gelecek

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com