26.02.2012 - 11:44
Okunma (924)
Yorum (0)
Paylaş

ABD'den Hürmüz Atağı

ABD'den Hürmüz Atağı

Hürmüz Boğazı restleşmesinde ABD Savunma Bakanlığı, İran'ın Hürmüz Boğazını kapatma ihtimaline karşı Basra Körfezi'ne denizden ve karadan takviye yapıyor.

 

Hürmüz Boğazı restleşmesinde ABD Savunma Bakanlığı, Tahran yönetiminin Hürmüz Boğazını kapatma ihtimaline karşı Basra Körfezi'ne denizden ve karadan takviye yapıyor.

 

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Pentagon, ABD Kongresi'ne Hürmüz'e yönelik hazırlıklarla ilgili bir bildirge sundu. Buna göre; boğaz çevresine yeni mayın dedektörleri ve gözetleme radarları kurulacak.

 

Donanmaya ait gemilerdeki silah sistemleri de, İran'ın ani saldırılarına ve deniz füzelerine karşılık verebilecek şekilde geliştirilecek. Bu hazırlıklar Washington'ın gerilimi düşürme çabalarının yanı sıra çatışma senaryosuna da hazırlandığının göstergesi.

 

İran, nükleer kriz nedeniyle baskı ve ambargoların artması halinde dünya petrolünün yaklaşık yüzde 20'sinin geçtiği hürmüz boğazını kapatmakla tehdit ediyor. Hürmüz'ün kapanmasını savaş sebebi sayan Washington yönetimi ise Tahran'ı bu adımdan vazgeçirmeye çalışıyor

Keyword : ABD'den Hürmüz Atağı haberi , ABD'den Hürmüz Atağı oku , ABD'den Hürmüz Atağı konusu , ABD'den Hürmüz Atağı hakkında , ABD'den Hürmüz Atağı manşeti , ABD'den Hürmüz Atağı perde arkası , ABD'den Hürmüz Atağı olayı , ABD'den Hürmüz Atağı son dakika , ABD'den Hürmüz Atağı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com