24.02.2012 - 23:34
Okunma (1378)
Yorum (0)
Paylaş

Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun

Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun

 

Çalışma şartları, stres, iş ve ailevî sorunlar uykusuzluğa sebep olabiliyor. Uykuya dalmakta veya uykuyu sürdürmekte güçlük çeken bir kişi, uygulayacağı birkaç yöntemle uykusuzluk durumundan kurtulabilir. Bayındır Hastanesi İçerenköy Nöroloji Bölümü'nden uzman Dr. Melek Kandemir, yatmadan önce, uykuyu teşvik eden triptofan bakımından zengin olan gıdaların tüketilmesini öneriyor. Kandemir, ılık süt, ceviz-fındık gibi kabuklu kuruyemişler, muz, bal ve yumurtanın uykuya dalmayı sağladığını söylüyor. Karbonhidrat bakımından zengin gıdaların da triptofanı artırdığını belirten Kandemir, yatmadan önce az miktarda mısır gevreği, yoğurt, kraker, ekmek ve peynir gibi besinlerden atıştırmanın uykunun gelmesini kolaylaştırdığını aktarıyor.

 

Kandemir'e göre nikotin de kafein gibi santral sinir sistemini uyarıcı etkiye sahip. Bu nedenle yatmadan önce ve gece uyanıldığında sigara içilmemeli.

 

 

 

Kaynak:zaman

Keyword : Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun haberi , Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun oku , Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun konusu , Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun hakkında , Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun manşeti , Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun perde arkası , Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun olayı , Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun son dakika , Kabuklu Kuruyemiş İle Uykusuzluktan Kurtulun

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com