24.02.2012 - 22:52
Okunma (1148)
Yorum (0)
Paylaş

RTÜK'ten Çifte Standart

RTÜK'ten Çifte Standart

 

AK Parti'nin atadığı isimlerce yönetilen RTÜK'ün, ATV'de yeni başlayan bir dizide hayat kadını rolündeki kadına “Nur Serter” isminin verildiği iddiaları karşısında gösterdiği tavrı, toplumun büyük tepki gösterdiği Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Osmanlı hanımlarının aşüfte kılığına sokulmasından esirgemesi büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu.

   

 

 

RTÜK, “Nur Serter”e gösterdiği duyarlılığı, Muhteşem Yüzyıl rezaletinden esirgiyor. AK Parti'nin atadığı isimlerce yönetilen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun, ATV'de yeni başlayan bir dizide hayat kadını rolündeki kadına “Nur Serter” isminin verildiği iddiaları karşısında gösterdiği tavrı, toplumun büyük tepki gösterdiği Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Osmanlı hanımlarının aşüfte kılığına sokulmasından esirgiyor olması büyük bir hayal kırıklığı oluşturuyor.

 

RTÜK'ÜN “NUR SERTER” TAVRI

RTÜK Başkanı Davut Dursun, ATV'de yayınlanan ''Uçurum'' adlı dizide CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in isminin hayat kadını olarak geçtiği iddiaları üzerine hemen harekete geçtiklerini, diziyi takibe aldıklarını açıkladı.

 

“MÜSAADE ETMEYİZ, MÜEYYİDE UYGULARIZ”

Dursun, iddialar doğru ise buna müsaade etmeyeceklerini, gerekirse kanala müeyyide uygulayacaklarını şu cümlelerle ortaya koydu: 'Yaptığımız araştırmada söz konusu dizinin bölümünde bu anlama gelebilecek herhangi bir şeyin olmadığını gördük. O nedenle bizim açımızdan bir dizi ya da program yayınlandıktan sonra herhangi bir ihlal varsa biz onu değerlendiriyoruz. Yayınlanmamış programla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmamız, takdir edersiniz ki mümkün değildir. O açıdan baktığımız zaman arkadaşlarımız da bugün yaptıkları çalışmada söz konusu dizide 3 kez 'Nur' adının geçtiği fakat söz konusu milletvekilinin adının ve soyadının geçmediğini tespit etmiş bulunuyor. Yine de arkadaşlar konu üzerinde çalışıyorlar. Herhangi bir ihlal varsa o ihlali de Üst Kurulda değerlendireceğiz. Elbette ki TBMM üyesi bir sayın milletvekilimizin adının bu şekilde saygınlığının aleyhine olabilecek bir yayına müsaade etmemiz mümkün değildir. Bu ciddi bir şekilde ihlal oluşturur. Belli bir karara varmamız durumunda, müeyyide uygulamamız söz konusu olabilir.''

 

RTÜK'ÜN MUHTEŞEM YÜZYIL TAVRI

Aynı RTÜK, Muhteşem Yüzyıl adlı diziyle ilgili tepkiler karşısında ise büyük bir duyarsızlık örneği sergiliyor. Toplumun büyük tepki gösterdiği Muhteşem Yüzyıl adlı dizide Osmanlı hanımlarının aşüfte kılığına sokulması karşısında RTÜK Başkanı Davut Dursun, eleştirileri yersiz bulduğunu açıkladı.

 

“TARİHİ OLAYLARIN AYNISINI BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL”

Dursun, tarihi olayları anlatan dizilerin belgesel olmadığını belirterek, “İzleyicinin olayların bire bir aynısını beklemesi doğru değil” dedi. Geçtiğimiz haftalarda Bursa'da Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği “Yeni Medya Düzeni Hak ve Sorumluluklar” sempozyumunda Davut Dursun, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki tarihi olayların gerçeği yansıtmadığı tartışmalarıyla ilgili şöyle konuştu: “Bu bir dizidir, belgesel değildir. Olayların yüzde yüz aynısının beklenmesi doğru değil. Neticede bir dizidir, bir kurgudur. Bir senaryo şeklinde yapılan çalışmanın gerçekleştirilmesidir. İzleyicilerimizin bu konuda yüzde yüz gerçeğin kendisini araması, doğru değil.”

 

NUR SERTER'E BDP'DEN TAM DESTEK

Öte yandan, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcılığı döneminde başörtülü öğrencilere kök söktüren ve ikna odalarının mimarı olarak bilinen CHP Milletvekili Nur Serter'e BDP'den tam destek gelmesi dikkat çekti.

 

BDP'Lİ ÖNDER: “SERTER'E BÜYÜK BİR AHLAKSIZLIK YAPILMIŞTIR”

Önceki gün TBMM'de partisi adına söz alan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kanalın “Bir hata sözkonusu. O isim aslında Nur Sertaç” açıklamasına rağmen, “Ona büyük bir ahlaksızlık yapılmıştır. Bu ahlaksızlığı buradan teşhir etmeyi ve kınamayı da bir boyun borcu olarak görüyorum” dedi. BDP'li Önder şöyle devam etti: “Şimdi, bir televizyon dizisinde bir karaktere bir kadın milletvekilinin adını vermek, seks işçiliğiyle geçinen bir karaktere bir muhalif milletvekilinin adını vermek hani zevzekliktir desem durumu karşılamayacak, hafif kalacak ama bu cüreti nereden buluyorlar? Şu: Bir, yetersizlik. Yani siz böyle bir ucuzluğa tevessül ettiğinizde sanatsal bir altyapıya sahip değilsiniz demektir. Nur Serter'in sahip olduğu ideolojik zihniyet ve onun kodları bir sanat eserinde kıyasıya eleştirilebilir, hatta mahkûm edebilirsiniz bunu ama direkt o karaktere onun adını vermek sizin zihinsel kodlarınızı ele verir, bir; bu konuda ne kadar zavallı ve sefil olduğunuzu gösterir, iki.”

 

Habervaktim.com

Keyword : RTÜK'ten Çifte Standart haberi , RTÜK'ten Çifte Standart oku , RTÜK'ten Çifte Standart konusu , RTÜK'ten Çifte Standart hakkında , RTÜK'ten Çifte Standart manşeti , RTÜK'ten Çifte Standart perde arkası , RTÜK'ten Çifte Standart olayı , RTÜK'ten Çifte Standart son dakika , RTÜK'ten Çifte Standart

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com