24.02.2012 - 22:48
Okunma (4747)
Yorum (0)
Paylaş

Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor!

 

Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor!

 

Yıllardır milletin parası ve devletin zoruyla dayatılan opera ve balenin sorunlu hali, sonunda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce de itiraf edildi.

   

 

Bir avuç özenti kesimin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere yıllardır zaman, para ve emek yutan opera balenin sorunlu yapısı kendi genel müdürlüğünce de itiraf edildi. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün hazırladığı "Stratejik Plan 2015"de kurumun karşı karşıya olduğu olumsuzluklar bir bir sıralandı.

 

OPERA VE BALE TOPLUMA SEVDİRİLEMEDİ

DOB'daki temel sorunlardan birsinin "yönetim anlayışında devam etmekte olan gelenekselci yaklaşım" olduğu vurgulanan Stratejik Plan'da sanatsal ve kültürel potansiyelin toplumun yararıyla doğru orantılı olarak yönlendirilmesinde sorunlar yaşandığı kaydedildi. Gösterilerin ülke genelinde yaygınlaştırılmadığı, geniş kitlelere ulaşılamadığı, opera, bale ve çok sesli müzik sanatlarının toplumun tüm kesimlerine sevdirilemediği de Stratejik Plan'da dile getirildi.

 

AZERBAYCAN KADAR BİLE OLAMADIK

Sanatçılara ilişkin değerlendirmelere de yer verilen planda, sanatçıların yeterli buluşucu, eğitici ve hazırlayıcı bağlamda yetersiz oldukları kaydedildi. Planda, personel politikası nedeniyle yeni yetişen sanatçıların kurum temsilleri içinde değerlendirmelerinin yeterli düzeyde olmadığı, opera, bale ve çok sesli müziğin dinlenmesi, seçilmesi, tercih edilmesi bağlamında ilginin sağlanamadığı, Azerbaycan'ın bile bir "Azerbaycan Operası”na sahipken “Türk Operası” repertuarının gerçekleştirilemediği, klasik Türk müziği ve halk müziğinden yararlanılmadığı da vurgulandı.

 

PAYDAŞLAR: BELLİ BİR KESİMİN FAALİYETİ

Stratejik Plan 2015'de paydaşlarla yapılan anketlere yer verilerek, kurumun negatif yanlarına ilişkin değerlendirmeleri sıralandı. Planda şöyle denildi: "Ülkemizin kültür ve tarih dokusunu içeren oyunlara ağırlık verilmeli. Türk kültür öğelerini kullanan eserlerin yazılmasının teşvik edilmesi. Kültür sanat faaliyetlerinin toplumun sadece belli bir kesimiyle sınırlı kaldığı algısı değiştirilmeli."

 

Habervaktim.com ÖZEL

Keyword : Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor! haberi , Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor! oku , Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor! konusu , Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor! hakkında , Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor! manşeti , Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor! perde arkası , Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor! olayı , Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor! son dakika , Türkler Opera Ve Baleyi Sevmiyor!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com