24.02.2012 - 21:56
Okunma (1182)
Yorum (0)
Paylaş

80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık!

80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık!

 

 

 

2012 Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenleri Seçme Sınavı e-Kılavuzu’nun, “BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ” başlıklı “a. Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerinin Seçme Sınavı’na başvuracak adaylar, 80 (seksen) TL KDV dâhil sınav ücretini 13-27 Şubat 2012 tarihleri arasında T.C. Ziraat Bankası Beşevler/Ankara, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat şubelerinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığıyla yatıracaklardır” hükmünde sınav ücretinin “80 TL” olarak belirlenmesi üzerine, bu miktarı yüksek bularak, Danıştay’da yürütmenin durdurulması talepli iptal davası açtık.

 

 

Dava dilekçemizde, Ekim ayında yapılan 2011 Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı/Müdürlük Seçme Sınavı’nda bu ücretin 30 TL olarak belirlendiğini hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bu iki sınav kılavuzu doğrultusunda eğitim çalışanlarına uygulanan iki ayrı sınavda herhangi bir farklılık olmadığı, veya farklılığı destekleyici her hangi bir hukuki dayanak olmadığı halde birbirinden farklı ve hatta biri diğerinin iki buçuk katına ulaşan sınav ücretinin bu şekilde belirlenmesinin eşitsizliğe sebebiyet verdiğini, 2009 yılında yapılan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri ile Her Türdeki Anadolu Liseleri Öğretmenlerini Seçme Sınavı’nda sadece “30 TL” ücret alındığını belirttik.

 

 

Dilekçemizde, kamu görevlilerinin adalet ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde, çalışma barışına uygun olarak maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahip bulunduğu ve devletin, kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmak ve gerekli şartları hazırlamakla görevli olduğu hususlarına da yer vererek, 80 TL sınav ücretinin iptalini talep ettik.

 

 

 

Keyword : 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık! haberi , 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık! oku , 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık! konusu , 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık! hakkında , 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık! manşeti , 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık! perde arkası , 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık! olayı , 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık! son dakika , 80 TL Olan Sınav Ücretine İptal Davası Açtık!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com