23.02.2012 - 21:10
Okunma (1105)
Yorum (0)
Paylaş

Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var

Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya Şubesinin Meram ve Karatay Temsilcilikleri toplantısında konuşan şube başkanı Selvi Toplu Sözleşme Yasasının içeriğinden ip uçları verdi. Toplu sözleşme yasasında idarecilere mesai ücreti ve ayrıca idarecilerin norm kadro ile ilişkilendirilmeyeceği ve diğer konular hakkında açıklamalar...

Eğitimciler Birliği Sendikası Şube Başkanları ile yapılan istişare toplantılarında yapılan görüşmeleri aktaran Selvi; Eğitim Bir-Sen’in dününü ve bugününü özetlediği konuşmasında, sermaye ağa babalarının sendikalara bakış açısını, sendikaları yok etme çabalarını anlattı. Onlara karşı verilen çetin mücadelenin sonunda büyük bir başarıya imza atıldığını söyledi.

 

“Güneş doğarken işe başlayıp batarken iş bırakan insanların da dinlenme hakkının olduğunu anlayınca insanlar, sendikanın önemi bir kez daha artmıştır”, dedi.

 

“2009 yılında hükümetle yapılan toplu görüşme metnine imza atmayan ve artık bu masaya toplu sözleşme dışında oturmayız2 diyen EBS Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun o zamanki eleştirilen tavrının ne kadar isabetli olduğunu belirten Selvi, şimdi Toplu Sözleşme yapılıyor, kazançlarımızı önümüzdeki günlerde göreceksiniz ve herkes şaşıracak, dedi.

 

Selvi ayrıca özlük haklarla ilgili:

- İdarecilerin zorunlu 6 saat derse girme olayının son bulacağını,

 

-Tam gün eğitim yapılan okullarda 11 saat çalışıp hiç ek ödeme almayan okul idarecilerine fazla mesai ücreti ödeneceğini,

 

-Çalışanlara ek ödeme adı altında veya seyyanen değil, maaş katsayısını yükseltecek ve emeklilik ikramiyesine de yansıyacak zam yapılacağını,

 

-Okul yöneticilerinin Norm Kadro ile ilişkilendirilmeyeceğini,

 

-Maaşlarda belirli hiyerarşik düzen olacağını ve bu yöndeki çalışmaların toplu sözleşme yasasında olacağını, belirtti. Bu sözler salonda alkışlarla karşılık buldu.

 

12 Eylül referandumu ile kazanılan hakların peyderpey hayata geçirildiğini, yapılan şura toplantılarında alınan kararların da uygulamaya konulacağının müjdesini veren Latif Selvi, diğer sendikaların tutum ve davranışlarını da eleştirdi.

 

Durağanlık geriye götürür, diyen Konya Şube Başkanı Selvi, sendikal yaşama alışmak için hep bir adım ileriyi düşünmek zorundayız. Kimseye hakkımızı yedirmemek için, özgür, bağımsız, iyi işlere destek veren olumsuz uygulamalara da şiddetle karşı çıkan bir sendika anlayışı ile hareket ediyoruz, diyerek katılımcılara da teşekkür ederek sözlerine son verdi.

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var haberi , Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var oku , Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var konusu , Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var hakkında , Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var manşeti , Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var perde arkası , Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var olayı , Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var son dakika , Eğitimbirsen'den Eğitim Yöneticilerine İyi Haber Var

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com