
Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi !
Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi !
İstanbul'daki Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi'nde, devamsızlık sorununa karşı parmak izi yöntemi başlatıldı.
Okulun girişine konulan parmak izi okuma sistemiyle öğrencinin sınıfa kaçta girip çıktığını anında görülebiliyor.
Öğrenci geç kalmışsa sistem, veliye durumu bildiren bir mesaj gönderiyor. Okul yönetimi bu sistemle devamsızlık sorununu çözdüğünü belirtiyor.
'Okula gidiyorum' diyerek evden çıkan bazı öğrenciler okul yerine farklı yerlere giderek boşa vakit geçirebiliyor. Bu durum hem okul yöneticilerini hem de velileri zorluyor. İstanbul Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi bu soruna farklı bir çözüm yolu bulmuş. Okulun girişine kurulan parmak izli sistem sayesinde öğrencilerin geç gelme alışkanlığı neredeyse yok denecek kadar azalmış.
Okul Müdürü Mustafa Can, güvenli bir ortam içinde eğitim vermek için böyle bir yönteme ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Sistemin öğrencilere yararlı olduğunu kaydeden Can, "Alışkanlık haline gelen okula geç gelme durumu ortadan kalktı. Çocuklar okula geç geldiğinde 'Aileme nasıl hesap veririm?' düşüncesi ile bu alışkanlıklarından vazgeçti. Okulda devamsızlık yüzünden kalan bir öğrenci bile olmadı." diyor.
Sistem sayesinde öğretmenlerin sorumluluklarının azaldığını dile getiren Can, sistemin kendilerine yaklaşık olarak 2 bin 600 TL'ye mal olduğunu vurguluyor. Sistemin diğer okullara da örnek olmasını diliyor. Öte yandan sistem, diğer okulların öğrencilerinin bu okula girişine de izin vermiyor. Bu nedenle öğrenci kavgaları gözle görülür biçimde azalmış. Okula girmek isteyen kişiler ise kapıdaki güvenlik görevlisine kimliğini bırakarak okula girebiliyor. Devamsızlık oranını yüzde 30 azaltan sistemden hem veliler hem de öğretmenler memnun. Öğrenci velisi Nilgün Sönmez, "Çocuğumu okula gönderirken artık gönlüm daha rahat. Çocuğum okula geç gittiğinde, gelen uyarı mesajı sayesinde çocuğumu uzaktan takip edebiliyorum. Sistemden oldukça memnunum" diyor.
Sistem nasıl çalışıyor?
Öğrencilerin parmak izi ve fotoğrafları teknik bir ortamda toplanıyor. Öğrencinin okula girdiği andaki saat ve dakikası bilgisayar ortamında kaydediliyor. Geç gelen öğrencinin velisine otomatik olarak bilgi mesajı gönderiliyor. Veli böylelikle çocuğunun okula zamanında gidip gitmediğini öğreniyor. Gün sonunda ise devamsızlık durumları e-okul sistemine aktarılıyor.
(Zaman)
Keyword : Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi ! haberi , Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi ! oku , Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi ! konusu , Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi ! hakkında , Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi ! manşeti , Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi ! perde arkası , Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi ! olayı , Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi ! son dakika , Devamsızlığa 'Parmak İzi' Takibi !
Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.
Güncel Haberler
- FINDIK FİYATLARI MALİYETİN ALTINDA
- TMO Depolarını Kurarak Piyasaya Girmeli ve Alım Ya..
- Fındık Fiyatları Yükselişe Devam Ediyor
- Hükümet harekete geçti: Gübreden sonra tüp!
- Çiftçiye Kredi Muslukları Sonuna Kadar Açılacak
- Bursa'da Zaman
- Öğretmenlerin 2017 Yılı Sınav Görevi Ücretleri
- Kar geri geliyor
- Yarıyıl tatili başlıyor
- Kıtalararası yaya yolu için çalışmalar başladı
- Cumhurbaşkanı Fındık Konusunda Bilgilendirilmemiş
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fındık’la İlgili Sözleri ..
- Müfredatın paydaşların görüşüne açılmış olması öne..
- Nöbet ücreti, 2017'de, 3 saat üzerinden verilecek
Yorumlanan Haberler
KEKEZHOCA67
16.11.2012 - 14:01
DİNÇER İçini Öğretmenlere Döktüatilla kaya
04.09.2012 - 15:22
Alan Değişikliğinde Çerçeve Geniş Tutulmalıdı..zırterenköy
15.08.2012 - 09:11
Mutsuz Eden Meslekler Hangisi?kekez hoca 67
10.08.2012 - 15:23
Üniversiteye Giriş Sistemi Değişiyorkekez hoca 67
07.08.2012 - 08:32
Dinçer: Yeni Sistemle Öğrenciler Dershaneye G..