23.02.2012 - 10:59
Okunma (1263)
Yorum (0)
Paylaş

Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor

Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor

ABD'de yapılan araştırmaya göre, kalp krizinin en belirgin göstergesi sayılan göğüs ağrısına kadınlarda daha az rastlanıyor.

 Amerika Birleşik Devletleri'nde binden fazla hastanede bir milyondan fazla kişi "Kalp krizi araştırması" kapsamında incelendi. Sonuç dikkat çekici…

 

Kalp krizinin belirtileri kadınlarla erkeklerde farklılık gösterebiliyor.

 

Özellikle de 55 yaşın altındaki kadınlar ile erkeklerde...

 

Kalp krizinin en belirgin semptomu sayılan göğüs ağrısına, 55 yaşın altındaki kadınlarda erkeklere kıyasla daha az rastlanıyor.

 

Araştırma, kadınların yüzde 42'sinin kalp krizi sırasında göğüs ağrısı çekmediğini ortaya koyarken, erkeklerde bu oran yüzde 30.

 

Bu en belirgin semptom ortaya çıkmadığında, hastalar ilk etapta doğru müdahale ya da tedaviden yoksun kalabiliyor. Kalp krizi erkekler arasında daha yaygın olsa da, istatistikler, 55 yaşın atındaki kadınların, bu nedenle ölme riskinin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

 

Kaynak:zaman

Keyword : Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor haberi , Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor oku , Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor konusu , Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor hakkında , Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor manşeti , Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor perde arkası , Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor olayı , Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor son dakika , Kalp Krizi Belirtileri Cinsiyete Göre Farklılık Gösteriyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com