20.04.2010 - 11:14
Okunma (1011)
Yorum (0)
Paylaş

9 Yaşında "Hacker" Olur mu?

Birkaç hafta önce Virginia'da Fairfax County devlet okuluna bir hacker damgasını vurdu. En azından okul yetkilileri durumun bir hacker tarafından gerçekleştiğini düşünüyorlardı.

 

Öğretmenlerin velilerle bağlantıda olmasını, internetten okul ödevlerini ve okulla ilgili duyuruların velilere ulaştırılmasını sağlayan "Karatahta" sistemindeki öğretmenlerin şifreleri birisi tarafından değiştiriliyordu.

 

Olayı araştıran polis, olayın izlerini bir öğrencinin evine kadar sürdü. Ancak bir hacker ile karşılaşmayı bekleyen yetkililer olayın aslında bambaşka olduğunun farkına vardı. Adı gizli tutulan ve sadece 9 yaşında olduğu belirtilen öğrenci basit bir şekilde, sistemde yönetici kimlliği olan bir öğretmenin masasından şifresini almıştı.

 

Okul yönetimi olayın diğer bilgisayarlara sıçramadığını ve notlarda değişiklik yapılmadığını belirtti. Bu sefer olayı ucuz atlatan yönetim, öğrenci hakkında herhangi bir suç duyurusunda bulunmayacaklarını açıkladı.

Keyword : 9 Yaşında "Hacker" Olur mu? haberi , 9 Yaşında "Hacker" Olur mu? oku , 9 Yaşında "Hacker" Olur mu? konusu , 9 Yaşında "Hacker" Olur mu? hakkında , 9 Yaşında "Hacker" Olur mu? manşeti , 9 Yaşında "Hacker" Olur mu? perde arkası , 9 Yaşında "Hacker" Olur mu? olayı , 9 Yaşında "Hacker" Olur mu? son dakika , 9 Yaşında "Hacker" Olur mu?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com