20.04.2010 - 10:52
Okunma (1094)
Yorum (0)
Paylaş

Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor

Rusya'da yabancı şirketlerin rüşvet verdikleri ile ilgili iddiaların sıkça kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından, yabancı şirketler Rus yetkililere rüşvet vermeme kararı alıyor. Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rus-Alman ticaret odasının girişimi ile gerçekleştirilen inisiyatife, Amerikan Ticaret Odası, Uluslararası İş Formu ve Avrupa İş Kurumu gibi teşkilatlar da destek veriyor.

Gazete bugün dev şirket temsilcileri ve yöneticilerinin bu yönde bir kararın altına imza atamaları bekleniyor. Rus-Alman Ticaret Odası Başkanı Michael Harms yaptığı değerlendirmede, "Eğer şirketler artık bundan sonra rüşvet vermeyeceklerini açıklarlarsa, hiç kimsenin de onları rüşvet vermeye zorlamayacağını ümit ediyoruz." dedi.

 

 

 

 

Modern Saç Ekimi Yöntemleri Şaşırtıyor! Tıklayın!

Rusya'da rüşvet olayları gündeme gelen Hewlett-Packard, Siemens ve Mercedes-Benz Russia'nın dışında Deutsche Bank, Axel Springer Russia gibi dev şirketlerin de dahil olduğu 52 şirketin ortak deklarasyona imza koyması bekleniyor. Harms yapılan çalışmayı önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini, kurulacak özel bir ajansla da ticari faaliyetlerin gözlemleneceğini söyledi.

 

Rusya Ekonomi Bakanlığı ve Kremlin yönetimi de gerçekleştirilen projeden haberdar. Kremlin ekonomi danışmanı Arkadi Dvorkoviç gazeteye yaptığı değerlendirmede, "Eğer tüm şirketler rüşvetin engellemesi için bu standartta çalışmaya başlarsa, her şeyin yoluna girebilir." dedi.

 

(CİHAN)

Keyword : Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor haberi , Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor oku , Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor konusu , Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor hakkında , Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor manşeti , Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor perde arkası , Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor olayı , Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor son dakika , Yabancı Şirketler Rusya'da Rüşvet Vermeme Kararı Alıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com