22.02.2012 - 15:27
Okunma (4679)
Yorum (0)
Paylaş

Fetih 1453'ün Şifresi

Fetih 1453'ün şifresi

 

Plan şu: İlk önce kamuoyu Fetih 1453 ile şoklanacak ve hafızalar tazelenecek. Bunun yanında ileriki günlerde Fetih ve Ayasofya konulu tiyatro, konferans, şiir, müzik gibi sanatsal faaliyetler icra edilecek ve ön hazırlıklar yapılacak.

 

 

Fetih 1453 filmi, bütün eksiklik, fazlalık ve hatta yanlışlarına rağmen rekorlar kırarken bir şeyi daha iyi anladık ki bu millet, tarihine hasretle bakıyor ve yeniden fetih günlerini bekliyor.

 

Faruk Aksoy, tarihine sahip çıkan bu millete teşekkür ederken aslında bir misyonla bu filmi çektiğini de itiraf ediyordu.

 

Filmin asıl amacı Ayasofya Camisini gündeme getirmektir.

 

Evet, yanlış okumadınız. Fetih 1453 filmi Ayasofya'yı bu millete yeniden hatırlatmak için çektirilmiştir.

 

“Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın!”

 

Artık unutulmaya yüz tutan bu söz, seksen öncesinin nostalji nakaratı olmaktan çıkıp yeniden canlanacak, amacına ulaşacak.

 

Çünkü hükümetin nihai hedefi, bu aziz mekanı yeniden ibadete açmaktır.

 

Plan şu:

 

İlk önce kamuoyu Fetih 1453 ile şoklanacak ve hafızalar tazelenecek. Bunun yanında ileriki günlerde Fetih ve Ayasofya konulu tiyatro, konferans, şiir, müzik gibi sanatsal faaliyetler icra edilecek ve ön hazırlıklar yapılacak.

 

Manevi değerlere husumet duyan azgın azınlık alıştırılacak ve Fatih'in rüyası yeniden zuhur edecek. Halkın topyekun desteği söz konusu olacak.

 

Ayasofya'yı asli görevine, yani ibadete açan Ak Parti hükümeti, iktidardaki yerini daha da sağlamlaştıracak ve oy oranını yüzde yetmişlere yükseltecek. Çünkü halkın ezici çoğunluğu Ayasofya'nın ibadete açılmasını istiyor.

 

Bu durumdan en çok rahatsız olacak olanlar ise statükoyu muhafaza etmekte maharet gösteren CHP ve doksanlı yıllarda onun kanatları altında palazlananların kurduğu BDP olacak. MHP de böylece büyük bir sınava girecek.

 

Muhalefetin bundan rahatsız olmasının sebebi de böyle milletin hayal ettiği ve dört gözle beklediği hayırlı bir işi gerçekleştiren AK Parti'yi bir daha iktidar koltuğundan indirememe korkusudur.

 

Muhalefet elbirliği içinde bu duruma engel olmak için mitingler düzenleyecek. Fakat halk ile, hem de yüzde doksanı Ayasofya'nın eski işlevine dönmesini isteyen halk ile, kimse baş edemeyecek.

 

Ayasofya Camisi ve Türkiye, atılacak bu mübarek adımı bekliyor.

 

Mustafa Durdu / Habervaktim.com

 

 

 

Keyword : Fetih 1453'ün Şifresi haberi , Fetih 1453'ün Şifresi oku , Fetih 1453'ün Şifresi konusu , Fetih 1453'ün Şifresi hakkında , Fetih 1453'ün Şifresi manşeti , Fetih 1453'ün Şifresi perde arkası , Fetih 1453'ün Şifresi olayı , Fetih 1453'ün Şifresi son dakika , Fetih 1453'ün Şifresi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com