20.04.2010 - 10:49
Okunma (1074)
Yorum (0)
Paylaş

Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO), Halkbank ile yaptığı 4. Mevduat Kaynak Kredisi Protokolü oda üyelerinin kriz yaralarını saracak.

Mevduat Kaynak Kredisi Protokolü, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve Halk Bankası KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu tarafından imzalandı. 30 bini aşkın üyesi ile Türiye'nin en güçlü odalarından biri olan BTSO, üyelerini küresel ekonomik krizin etkisine karşı korumak amacıyla Halkbank'a 70 milyon TL kaynak aktardı. Türkiye'de kendi kaynaklarını üyelerine kullandıran ilk oda olan BTSO'nun Halkbank aracılığı ile üyelerinin kullanımına sunduğu kaynak 170 milyon TL'yi buldu.

 

Mevduat Kaynak Kredisi Protokolü, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez ve Halkbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu tarafından BTSO'da imzalandı. İmza töreninde BTSO Meclis Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, BTSO yönetim kurulu üyeleri ve Halkbank üst yönetimi hazır bulundu. Törende konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, BTSO'nun KOBİ'lerin ticari hayatlarını devam ettirmeleri, üretim ve yatırımlarını artırmaları için her zaman desteğe hazır olduklarını belirterek, "Kendi kaynaklarımızı Halkbank aracılığı ile üyelerimize kullandırmaya devam edeceğiz. Bu, Halkbank ile yaptığımız 4. protokol. 2010 dahil 4 yılda 170 milyon Lira kaynağımızı üyelerimizin kullanımına açmış bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

 

Halkbank KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu ise krize rağmen geçen sene odalarla yaptıkları kendi kaynağından mevduat kredisi kullandırma konusunda büyük bir başarı sağladıklarını belirtti. Kavcıoğlu, "Krizden önce BTSO'da dahil, odalarla yaptığımız hem bankamızdan uygun şartlarda hem de kendi kaynaklarından kredi kullandırmayı yaklaşık 2000 yılından beri gerçekleştiriyoruz. Bu anlaşma ile de 0.80 aylık faiz oranını ileride kullandıracağız. Özellikle kriz döneminde imzaladığımız kendi kaynaklarından mevduat kredisi kullandırma anlaşması ile geçen sene sektöre çok büyük bir ivme kazandırdık. Türkiye geneli yaklaşık 25 oda ile bu anlaşmayı yaptık ve 12 bin kişiye kredi kullandırdık. Bankamız bu krediler sayesinde 5 bin yeni müşteri kazandı." dedi.

 

"ÜST LİMİT 70 BİN TL'YE ÇIKARILDI"

 

BTSO ile Halkbank arasında yapılan protokole göre, mevduat kaynak kredisinden BTSO üyeleri yararlanabilecek. BTSO'nun mevduatı kaynağından kullandırılabilecek kredilerin üst limiti de bu protokolle 70 bin TL'ye çıkarıldı.

 

Verilecek kredinin vadesi 12 ay olarak uygulanacak. İlk olarak Halkbank ile yapılan protokolle üyelerine 15 milyon TL aktaran BTSO, 2007'de 15 milyon TL, 2008-2009'da da toplam 70 milyon TL'yi üyelerinin kullanımı için Halkbank'a aktardı. KOBİ ölçeğindeki BTSO üyeleri için can suyu olarak tabir edilen BTSO mevduat kaynak kredisinden 2006-2009 döneminde 3 bin 318 üye yararlandı.

 

BTSO ayrıca Halkbank'ın yanı sıra, 14 ayrı banka ile de üyelerine uygun koşullu kredi kullandırmak üzere protokol imzaladı. (CİHAN)

Keyword : Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak haberi , Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak oku , Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak konusu , Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak hakkında , Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak manşeti , Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak perde arkası , Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak olayı , Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak son dakika , Btso, Üyelerinin Kriz Yaralarını Halkbank'la Yaptığı Kredi Protokolüyle Saracak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com