21.02.2012 - 00:16
Okunma (1093)
Yorum (0)
Paylaş

Resmen Terör Örgütü

Resmen Terör Örgütü

"Yargıtay, terör örgütü üst yapılanması ile ilgili bir ilke imza attı. Mahkeme, yapılanmanın silahlı bir terör örgütü olduğuna karar verdi.

 Türkiye terör örgütü üst yapılanmasını 2009 yılında tanıdı. Yapılanma kendince sorguluyor, ceza kesiyor hatta infazlar yapıyordu.

 

Halkın üzerinde yoğun bir baskı kuran üst yapılanma yöre insanını adeta canından bezdirmişti. Emniyet güçleri bir bir bu yapılanmanın yuvalarını çökertti.

 

Hakkari'deki operasyonlarda Fırat Ertunç gözaltına alındı. Terör örgütü adına taşlı ve Molotof kokteylli saldırıları organize ettiği iddiasıyla sanık hakkında dava açıldı.

 

Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi sanığı silahlı terör örgütünün üyesi olduğu ve propagandasını yaptığı gerekçesiyle 7 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırdı.

 

Temyiz sürecinde kararı değerlendiren Yargıtay 9'uncu Daire, terör örgütü üst yapılanmasını silahlı terör örgütü olarak nitelendirdi. Üst yapılanmanın, terör örgütüyle örtüştüğü belirtildi.

 

Kararda, terör örgütünün amaç ve startejisinin benimsendiği vurgulandı. Böylelikle terör örgütü üst yapılanmasının hukuksal adı konuldu.

 

 

(trthaber)

 

Keyword : Resmen Terör Örgütü haberi , Resmen Terör Örgütü oku , Resmen Terör Örgütü konusu , Resmen Terör Örgütü hakkında , Resmen Terör Örgütü manşeti , Resmen Terör Örgütü perde arkası , Resmen Terör Örgütü olayı , Resmen Terör Örgütü son dakika , Resmen Terör Örgütü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com