21.02.2012 - 00:09
Okunma (1174)
Yorum (0)
Paylaş

Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında

Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında

Türk Eğitim-Sen Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı karar uyarınca; sendikanın kuruluşunun 20’inci yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen İlçe Temsilcileri Tek Yürek Zirvesi 3. Grup Toplantısı 17-19 Şubat 2012 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.

Toplantıya Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer YILMAZ, Kıbrıs Türk Memur-Sen Genel Başkanı Çelebi ILIK ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri ÜNAL ve 3. Grubu oluşturan 40 şubeye bağlı İlçe Temsilciliklerinden gelen yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın birinci oturumunda ilk olarak protokol konuşmalar yapıldı. Tuncer Yılmaz, Çelebi Ilık ve Nuri Ünal’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Genel Başkan İsmail Koncuk kapsamlı bir konuşmayla katılımcılara hitap etti.

Konuşmasında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Genel Başkan sendikal faaliyetler konusunda da bilgilendirmelerde bulundu. Hitabında ilk olarak çalışma hayatında yaşanan sıkıntılara değinen Genel Başkan, özellikle kamu çalışanlarının iş güvencelerine yönelik tehditlerin yoğunlaştığına dikkat çekerek, “Şu gerçeği tüm kamu çalışanları görmelidir ki, devlet memurunun iş güvencesi birilerini ciddi manada rahatsız etmektedir. Görüyorsunuz; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Faruk Çelik 657 sayılı DMK’nın köhnediğini ve 2012 model bir kanuna ihtiyaç olduğunu alenen söylemektedir. Sözleşmeli statüyü kamunun her alanına hakim kılmanın hevesinde olan bu Hükümetin, 657’ye yönelik nasıl bir yaklaşım ortaya koyacağını öngörmek için kahin olmaya gerek yoktur. AKP Hükümeti, kamu hayatını yeniden dizayn etmeyi baştan beri kafasına koymuştur. Hükümet, kadrolu-güvenceli çalışanların yerine; esnek ve sözleşmeli çalışma hayatını kurgulamaktadır. Kamu çalışanları bir sabah uyandığında kadrosuz ve iş güvencesiz bir çalışma hayatıyla karşı karşıya kalabilir. Bu acı gerçek, sadece kamu çalışanların değil, onların aileleri ve geleceklerini de doğrudan ilgilendirmektedir. Dolayısıyla sendikamız, bu tehlikenin varlığı hususunda tüm çalışanları bilgilendirmeli ve aydınlatmalıdır.” Dedi.

Keyword : Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında haberi , Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında oku , Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında konusu , Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında hakkında , Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında manşeti , Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında perde arkası , Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında olayı , Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında son dakika , Kamu Çalışanların İş Güvencesi Tehdit Altında

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com