21.02.2012 - 00:03
Okunma (1158)
Yorum (0)
Paylaş

Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi

Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi

 

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı ve Genel Sekreter İshak Çelebi imzasıyla Başbakan Erdoğan’a gönderilen mektupta;

 

2011 yılı sonunda çıkarılan 666 sayılı KHK ile aynı unvanla çalışan farklı kurumlardaki personele yönelik ücret eşitsizliğinin büyük oranda giderildiğini ancak öğretmen ve öğretim elemanlarının farklı kurumlarda muadillerinin bulunmadığı için ek ödemelerinin artırılmaması nedeniyle mağdur duruma düştükleri ve kamuda en düşük maaş alan grup haline geldiği ifade edilerek; öğretmenler başta olmak üzere eğitim çalışanlarına ek bir ödeme yapılması talep edildi.

 

Mektupta en düşük öğretmen aylığının bin 585 lira, ortalama öğretmen aylığının bin 750 lira olduğu hatırlatılarak dört kişilik bir öğretmen ailesinin kira, gıda, giyecek, yakacak, eğitim, sağlık, haberleşme, ulaşım, aydınlatma ve temizlik gibi zorunlu ve vazgeçilemez ihtiyaçlarını karşılamakta büyük sıkıntılar yaşadığı ifade edildi.

 

Sendika olarak çeşitli kampanya ve faaliyetlerle ‘EVET’ yönünde destek verdikleri 12 Eylül referandumundan bu tarafa yaklaşık 17 aydır Toplu Sözleşme Yasasının çıkarılmasını beklediklerini fakat AB’nin nesnel ölçütlerini taşımayan bir toplu sözleşme yasasının ve demokratik hakların ne Türkiye’ye ne de memurlara yarar sağlayamayacağına işaret edilen mektupta, “Kamu işçilerine verildiği gibi memurlara da grev ve siyaset hakkının verilmesini istiyoruz. Kaliteli, katılımcı ve çağdaş Türk siyaseti için memurlara siyaset hakkının verilmesi elzemdir. Asli görevleri yerine ideolojik angajmanlarla boğuşan sendikacılık bu sayede sosyal hastalıkların ve siyasi hesapların girdabından kurtulacak, bölgesel güç ve küresel aktör olma yolunda hızlı ilerleyen ülkemizin önemli lokomotif güçlerinden birisi haline gelecektir” denildi.

 

DES’in Mektubunda şu görüşlere yer verildi;

 

Sayın Başbakanımız.

 

Bir iktidarın başarısı vatandaşını memnun ve mutlu etmesi ile ölçülür. Vatandaşın memnuniyeti ise eğitim, sağlık gibi çeşitli kamu hizmetlerinin kalitesi ile sağlanır. Ekonomik, sendikal ve demokratik sorunları çözülmemiş, mecalsiz ve takatsiz bırakılmış öğretmenler ve eğitim çalışanları ile vatandaşı memnun ve mutlu etmek oldukça zor olacaktır. Birtakım sorunlar ve başarısızlıklarla boğuşan eğitim sistemimizde büyük umut ve heyecan veren devrimler başlatan Sayın Milli Eğitim Bakanımızın gündemindeki birçok yenilik ve reformun hedefine varması için sorunları çözülmüş nitelikli öğretmenlere ihtiyaç olunduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Ülkemizin geleceğini aydınlatacak olan FATİH Projesi gibi dev bir projenin de en nitelikli şekilde başarıya ulaşması birikimli, donanımlı ve sorunları çözülmüş eğitim çalışanları nezdinde olacaktır.

 

Eğitimcilerin ve emeklilerinin talebi; kamuda en düşük seviyelerde seyreden maaşlarının iyileştirilmesi ve gerçekleşen enflasyon üzerine milli gelirdeki büyümenin maaşlarına yansıtılmasından ibarettir. Aslında bu karşılanmayacak bir talep olmadığı gibi, son derece makul ve meşru bir taleptir. Bu yöndeki haklı taleplerimize dönük çeşitli yetkililerin olumsuz açıklamaları eğitimciler üzerinde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Toplu sözleşme yasası çıkmadığı için iki aydır memurlar maaş zammı alamamaktadır.

 

DES Mektubunun sonunda;

 

“Eğitim çalışanları başta olmak üzere, memurların ve emeklilerin maaşlarının gerçekleşen enflasyon ve ülkenin büyümesi oranında refah payını intisap ettirecek düzenlemenin yürürlüğe sokulmasını 2,5 milyon kamu görevlisi, 1,5 milyona yakın memur emeklisi ile dul ve yetimleri umutla beklemektedir” dedi.

Demokrat Eğitimciler Sendikası

 

 

Keyword : Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi haberi , Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi oku , Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi konusu , Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi hakkında , Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi manşeti , Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi perde arkası , Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi olayı , Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi son dakika , Başbakan'a Zam Mektubu Gönderildi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com