20.02.2012 - 08:13
Okunma (1334)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ?

Öğretmenim  Maaşın  Ne  Kadar ?

 

Yapılan  değişiklikle,  aynı   okulda çalışan  hizmetli  ile   öğretmen  maaşları   kıyaslandığında ,   öğretmenlerin    maaşı   hizmetlilerin   150  TL  gerisine düşmüştür.   Yapılan  uygulamada   yine   devletin   bekasını  inşa  eden   öğretmenlerimiz  ne   yazık  ki  unutulmuştur  demek  istiyoruz  bu  devleti   şekillendiren   onu  ayakta   tutan   nesli yetiştiren   öğretmenlerimize   en  son  ekonomik   haksızlıkta   yapılmaya   başlanmıştır.   Bugün   yaptığımız  çoğu   anketlerde   ne yazık   ki   öğretmenlerimiz  artık  toplumda kendisini   yalnız  hissetmeye    başlamış  onu   azıcık  bile  düşünmeyen    bakanına   küsmüş    durumdadırlar.  

Bakanlıkta  görev  yapan  öğretmenlerimiz    durumu  içler   acısı,  4  Yıllık  lisans  mezunu   bir öğretmenimiz ilkokul   mezunu   bir  hizmetlimizden  az    maaş   alır durumuna  düşmüştür.  Bu   ister   istemez   dengelerin  ve   taşların   yerinden  oynaması   anlamına  geleceği aşikardır.   Öğretmenim  maaşın   ne  kadar   sorusu   bile öğretmenin   içini   acınmasına   yetmektedir.    Öğretmen   ilkokul  mezunu  bir  hizmetliden  150  TL,Lise  mezunu  bir  memurdan   200  TL,  ve  Lise  mezunu  bir şeften  400 TL   daha  eksik   ücret   alır   durumuna  getirilmiştir.

Eşit  işe  Eşit    düzenlemesinin   ardından   kamuda   en düşük  memur   maaşı  öğretmelerin   maaşı  olmuştur.  Göreve   yeni  başlayan   bir  öğretmen   1530  TL    alacak  ve  bunun  yanında   aynı   okulda   çalışan  bir   hizmetli   1700   TL  alacaktır.

Öğretmenler   Ek   Ders  alıyor  muhabbeti   ise  tamamen gerçekleri  yansıtmamaktadır.   Yüz binlerce  öğretmen   ekders  almamaktadır.  Bunun  yanında yaz  tatillerinde   ,15   tatillerde    ve  sevk alımlarında  öğretmene   ekders verilmemektedir.

Milli   Eğitim  Bakanlığı  okullarda  hayat   olsun   projesini  gerçekleştirmek istiyorsa en  başta   öğretmenlerimizi  yeniden  ekonomik  anlamda   hayata     bağlamalıdır.  İsteyen   tüm öğretmenler   etütlerle   ve  ek   görevlerle   8-5   mesaisi    yapabilmelidir.

Öğretmenlerimizin   ücretleri   MEB  görev   yapan   şube  müdürlerinin   ücreti   olan  2700   TL Çıkarılmalı  isteyen öğretmenlerimize  8-17  mesasi  uygulanmalıdır.  Bizim   Milli  Eğitim  Bakanımızdan  isteğimiz bir  an  önce  personeli  hakkında  tam  anlamıyla  bilgilenmeli  ve  öğretmenlere   sahip  çıkmasıdır..

EĞİTİM-SÖZ-SEN

Keyword : Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ? haberi , Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ? oku , Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ? konusu , Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ? hakkında , Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ? manşeti , Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ? perde arkası , Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ? olayı , Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ? son dakika , Öğretmenim Maaşın Ne Kadar ?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com