19.02.2012 - 17:39
Okunma (1168)
Yorum (0)
Paylaş

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin, vatandaşların kredi kartını bir yaşam aracına dönüştürdüğünü söyledi

   

 

 

BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Ankara'da Uluslararası Yöneticiler Derneği'nin düzenlediği seminerde kredi kartı kullanımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Tevfik Bilgin, kredi kartlarında tek limit uygulamasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

 

Bilgin, "Şimdi sorun şu, vatandaşın geliri 2 bin lira, cebinde 5 bin lira limitli 3-4 kart var. Bunu yapabilecek sisteme sahibiz. Buradan yola çıkarak bu sistemi biz kurgulayabiliriz, bunun için kanun değişmesi gerekiyor. Bankalar pek istemiyor bunu bir kısmı ama yapacak birşey yok. Böyle bir limit hayırlı olur diye düşünüyorum." dedi.

 

Bazı vatandaşların kredi kartı borcunu başka bir kartla ödemeyi alışkanlık haline getirdiğinin altını çizen Bilgin, bunun ortaya çıkardığı tehlikeye dikkat çekti.

 

Tevfik Bİlgin sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Bir kanun geçirdik 2005 yılında. Allah'tan geçirmişiz. Belki de şu anda kriz yaşayacaktık kredi kartlarında... Banka için kredi kartını düzenli ödeyen bir müşteri iyi bir müşteri değil. Bankalar kredi kartı borcunu düzenli ödeyen vatandaştan hiçbir şey kazanmıyor. Türkiye'deki herkes kredi kartını düzenli ödesin bankalar bir ay sonra kredi kartını iptal eder. Kredi kartı bir yaşama aracı değil sadece bir ödeme aracı, çek gibi birşey. İnsanlarımızın bir kısmı bunu yaşama aracı gibi algıladı."

 

Tevfik Bilgin, bankaların, batık grubuna giren yaklaşık 2 milyon kredi kartı kullanıcısının riskini kendilerine yıktığını da sözlerine ekledi.

 

(habervaktim)

Keyword : Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! haberi , Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! oku , Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! konusu , Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! hakkında , Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! manşeti , Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! perde arkası , Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! olayı , Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! son dakika , Kredi Kartı Kullananlar Dikkat!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com