19.02.2012 - 14:48
Okunma (1141)
Yorum (0)
Paylaş

Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın

Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın

İşte yeni işinizde kendinizi kanıtlamak için yapmanız gerekenler...

CV hazırlama, iş başvuruları, yoğun ve zorlu iş görüşmeleri trafiği sonunda istediğiniz işi buldunuz. Tebrikler! Peki ya iş görüşmesinde gösterdiğiniz olumlu izlenimleri devam ettirmek ve işinizde kendinizi kanıtlamak için yapmanız gerekenleri biliyor musunuz?

 

Genelde işe kabul edildiğinizi öğrendiğinizdeki heyecan, mutluluk ve gurur, işe başlama tarihi yaklaştıkça yerini, gerginliğe ve strese bırakır. Çünkü yeni bir işe başlamak her zaman çok streslidir. Tanışılacak yeni çalışma arkadaşları ve öğrenilmesi gereken yeni düzenler derken tam bir karmaşa içinde günün hatta haftanın nasıl geçtiği bile anlaşılmaz. Oysa bıraktığınız ilk izlenim sizin hep nasıl hatırlanacağınızı gösterecektir.

 

İşte, iyi bir izlenim bırakmanızı ve başarılarınızın devamlılığını sağlayacak 10 yol...

 

1. Tanışma

 

Yeni çalışma arkadaşlarınıza bırakacağınız izlenim her zaman çok önemli olacağı ve hatırlanacağı için yüzünüzde samimi ve içten bir tebessüm olmasına dikkat edin. Bu sizin onların üzerinde olumlu bir izlenim bırakmanızı sağlayacaktır. Beden dilinize doğru ve etkin bir şekilde kullanın. Şirket çalışanlarının birbirlerine nasıl hitap ettiğine dikkat edin.

 

Pozitif enerjinizi çalışma arkadaşlarınız ve iş ilişkisi içinde olduğunuz herkesi etkilemek için kullanın.

 

2. Dış görünüş

 

İşinize uygun profesyonel giyinmek sizin çalışma arkadaşlarınız üzerindeki etkinizi olumlu yönde artırır. Çünkü insanlar ilk tanıştıkları kişilerin giyim tarzından etkilenirler ve davranışlarına da bunu yansıtırlar. Bu yüzden etkili ve güvenilir, işin gerekliliğine uygun ve varsa kıyafet yönetmeliği çerçevesinde uygun, temiz ve düzgün giysiler tercih edin. Aşırı takı takmaktan ve makyaj yapmaktan kaçının.

 

3. Takım ruhu

 

Artık yeni bir ekibin parçasısınız. O halde yeni işinizin çalışma prensiplerini, eski işinizle kıyaslama yapmadan öğrenip, adapte olmaya çalışın. Çalışma arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kurmaya özen gösterin.

 

Öğle yemekleri ve ofis içi küçük sohbetlere katılarak insanları tanımaya çalışın. Başlangıçta iyi bir dinleyici olmaya çalışıp bilgi toplamaya çalışın. Emin olmadığınız durumlarda yorum yapmaktan ve fikir yürütmekten sakının.

 

4. Soru sorun

 

Bir işe yeni başladığınızda kimse sizden ilk günden başarı beklemez. Ancak siz kendinizi bir an önce ispat etmek için bu başarı beklentisi içine girersiniz. Dolayısıyla da zorlandığınız zaman paniğe kapılırsınız. Oysa kendinize işe alışmak için belli bir süre verin. Tıkandığınızı hissettiğiniz noktalarda çalışma arkadaşlarınıza soru sormaktan çekinmeyin ve aranızda açık ve güvenilir bir diyaloğun oluşmasını sağlayın.

 

5. Şirket hakkında bilgi edinin

 

Yeni işiniz, çalışma arkadaşlarınız, yöneticileriniz ve şirket hakkında bilgi toplamaya çalışın. Büyük bir ihtimalle, iş görüşmesine giderken potansiyel işyeriyle ilgili araştırma yapmış olabilirsiniz. Ancak her zaman öğrenebileceğiniz daha fazla bilgi olabileceğini aklınızdan hiç çıkarmayın.

 

6.Not tutun / Takip edin

 

Toplantılarda, eğitimlerde veya bir konu üzerinde konuşurken, not almayı alışkanlık haline getirin. Bilgi eksikliğinizi gidermenize yardımcı olacak eğitim toplantılarına mutlaka katılmaya çalışın. Ortama alışıncaya kadar konuşulanlar hakkında bilginiz olsa bile, başta dikkatli bir dinleyici olun ve kısa notlar alın. Konuyla ilgilendiğinizi belli edin ve gelişmeleri takip edin.

 

7. İşe talip olun

 

Gününüzü yöneticiniz tarafından size bir iş verilmesini beklemekle geçirmeyin. Yapılması gereken işleri öğrenin veya mevcut bir durumun nasıl daha iyi yapılacağı üzerinde düşünün ve çözüm üretin.

 

8. Başarılarınızı kaydedin

 

Yaptığınız işte başarılı olup olmadığınızı sizden daha iyi kimse bilemez. Bu yüzden başkalarından takdir beklemek yerine başta kişisel tatmininiz olmak üzere terfi etmeniz ve gelecekte daha iyi işleri yakalayabilmeniz açısından başarılarınızın kaydını tutun.

 

9. Hedeflerinizi belirleyin

 

Yaptığınız işle ilgili olarak, şirketinizin belirlediği hedeflerin dışında, kendinize hedefler koyun. Bunları her zaman gözünüzün önünde olacak şekilde yerleştirin.

 

10. Araştırmacı olun

 

İşinizin size sunduğu imkanlar dışında, işinizle alakalı organizasyonlara, toplantılara ve konferanslara katılın. Kendinizi geliştirebileceğinize inandığınız aktivitelerde bulunun. Çalıştığınız alanla ilgili veya alakalı kişilerle tanışma ortamlarını araştırın ve fırsatları kaçırmayın.

 

Yukarıda ana hatlarıyla size anlatmaya çalıştığım noktaları sadece yeni işinizin ilk günleri için değil, çalışma hayatınızın tamamı için birer tavsiye olarak değerlendirin.

 

Ve şimdi lütfen bu bakış açısıyla bir kez daha okuyun.

Keyword : Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın haberi , Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın oku , Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın konusu , Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın hakkında , Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın manşeti , Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın perde arkası , Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın olayı , Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın son dakika , Yeni İşinizde Kendinizi Böyle Kanıtlayın

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com