19.02.2012 - 14:24
Okunma (1328)
Yorum (0)
Paylaş

Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor

Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor

8-52 yaş arasındaki kadınların yaşadığı menopoz döneminde vücutta belirgin değişimler gözlenir. Östrojen takviyesi ise kalp sağlığını korumanın yanında kemiklere ve cilde ciddi fayda sağlıyor

 

 

Orta yaşlarda başlayan cilt yaşlanması, menopoz döneminde daha da hızlanabilir. Ancak menopoz döneminde kadına verilen östrojen hormon tedavileri, yaşlanmayı engellediği gibi tersine de çeviriyor. Östrojenin olumlu etkisiyle, cildin görünüşü düzeliyor ve gerginliği artıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Alparslan Baksu, menopoz döneminde kadınlarda görülen hızlı yaşlanma, kemik erimesi, kalp krizi gibi riskleri ve tedavi sürecinde yaşanacak olumlu gelişmeleri paylaştı:

 

 

KOLAJEN MİKTARI ARTAR

 

Menopozda kullanılan östrojen, derideki kolajen sentezini artırır. Ayrıca hiyalüronik asit sentezini hızlandırarak, derideki nemliliği ve canlılığı sağlar.

 

Bu bilgilerden de anlaşılacağı gibi; menopozdaki östrojen eksikliği, bağ dokusu ve ciltte meydana gelen olumsuz değişikliklerin hızlanmasına yol açıyor.

 

Menopoz döneminde kadına verilen östrojen hormon tedavileri, bu olumsuz değişiklikleri önemli oranda engeller, hatta tersine çevirebilir. Östrojenin cilt üzerindeki olumlu etkilerini söyleyecek olursak; dokuya sağlamlık ve esneklik veren kolajenin miktar ve kalitesini artırır. Cildin görünüş ve gerginliğinden sorumlu yapıları düzeltir.

 

 

DÜZENLİ TARAMA ÖNEMLİ

 

Menopoz döneminde iskelet sistemindeki değişiklikler de önemlidir. Östrojen hormonunun azalması ile kemiklerde yıkım süreci hızlanır ve kemik erimesi artar. Östrojen hormonu, kemiklerde yapımı sağlayan hücreleri uyarır ve yıkım yapan hücreleri baskılar.

 

Menopoz; kadının sağlık taramalarını düzenli olarak yaptırması gereken önemli bir dönemdir. Kemik erimesinin hızlanması ile kadın vücudunun yapısı değişir, kemikler zayıflar ve boy kısalır. Düzenli smear testi, meme ultrasonu, kemik ölçümü, mamografi ve kan yağları tahlilleri yaptırılmalıdır.

 

Keyword : Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor haberi , Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor oku , Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor konusu , Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor hakkında , Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor manşeti , Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor perde arkası , Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor olayı , Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor son dakika , Östrojen Tedavisi Cildi Güzelleştiriyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com