19.02.2012 - 14:21
Okunma (1569)
Yorum (0)
Paylaş

En Güzel makyaj Nasıl Yapılır

En Güzel makyaj Nasıl Yapılır

 

 

 

Makyaj , güzelliğinizi ön plana çıkarmanın ve kendinizi iyi hissetmenin en iyi yoludur.Doğru makyaj teknikleri ile yüzünüzde beğendiğiniz kısımları belirginleştirip ,  beğenmediğiniz kısımları arka plana itebilirsiniz.

 

Makyaj yapmaya başlarken,öncelikle cildiniz nem dengesini korumalısınız. Bunun için de cildinizi temizledikten sonra, cildinizi uygun bir krem ile nemlendirin.

 

 

 

Cilt tipinize ve renginize uygun fondöteni ince bir tabaka halinde bütün yüzünüze ve çenenizin altına doğru düzgünce yayın.

 

 

 

Cildinizdeki kusurları bir kapatıcının yardımıyla gizleyin. Bunun için cilt lekelerine veya sivilce gibi yerlere bir miktar kapatıcı sürmeniz yeterli.

 

 

 

Göz torbasının üzerine beyaz örtücü kesinlikle sürülmemelidir yoksa daha çok belirginleştirirsiniz.Torbanın üzerine koyu, altına daha açık aydınlatıcı kullanmalısınız.

 

Yine aynı şekilde göz altının morluğunu örtmek için beyaz örtücü kullanırsanız morluğu daha çok ortaya çıkarırsınız.Renk seçimi çok önemlidir bu durumda. Fildişi renginde kapatıcı kullanmalısınız.

 

 

 

Gözlerinize farı sürerken önce tüm göz kapağına bir aplikatör yardımıyla farı sürün. istediğiniz kısımlarda rengi azaltın, artırın.

 

 

 

Göze gölge yapmak istiyorsanız bunu bir göz kalemi ile yapabilirsiniz. Uygulayacağınız ton, göz farından daha koyu olmalıdır.Yaptığınız bu çizgiyi bir pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe yukarıya doğru dağıtın.

 

 

 

Eyeliner'ı çok ince uçlu bir fırçayla sürmek güzel bir görüntü oluşturacaktır. Eğer eyeliner sürmeyi bir türlü beceremiyorsanız işte size bir öneri. Mümkün olduğunca aşağıya doğru bakın ve elinizle gerdiğiniz üst gözkapağınızdaki kirpiklerin dibine mümkün olduğunca yakın bir çizgi çekin. Bu çizgi göz kuyruğunda sona ermeli, dışa doğru uzamamalıdır. Alt gözkapağına kesin bir çizgi çizmek istemiyorsanız, buraya eyeliner'la yan yana noktalar yapın veya eğrilemesine kısa kısa çizgiler çizin. Bazen gözün üst kapağındaki kirpiklerin altına çizgi çizilmesi de hoş bir görünüm kazandırır. Bunun da yine ince ve düzgün olmasına dikkat edin.

 

 

 

Kaşlar içinse bir fırça yardımıyla kaşlarınızı yukarı doğru tarayın. Kaş renginize uygun bir kalemle kaşlarınızı küçük darbelerle boyayın ve hafifçe dağıtın. Bunun için toz far da kullanabilirsiniz.

 

 

 

Yanakları renklendirirken allığınızı yanak çukuruna iyice yayın. Allığı sürdüğünüz yerde sadece bir parlaklık olmalı. Boyanın nerede başlayıp bittiğini gösteren çizgiler olmamasına dikkat edin.

 

 

 

Dudaklarınıza çekici bir görünüm verebilmek için dudak çevrenize rujunuzun bir ton koyusu olan kaleminizle çerçeve yapın. Bir ruj fırçasıyla dudaklarınızı boyayın. Bu işlemden sonra dudaklarınıza biraz pudra sürüp ikinci bir kat ruj sürün. Alt dudağınıza biraz parlatıcı sürerseniz dudaklarınız daha çekici görünür.

 

 

 

50 yaş ve üzerinde iseniz. Teniniz eskisi gibi değildir, gözünüz daha yorgun ve yaşlı bakar.Bu durumda kızıl tonlardan, mora bakan mavilerden kaçınıp somon ve yavru ağzı gibi renkleri kullanmalısınız. Çukurları gizleyici aydınlatıcılarla yani açık renk fondötenlerle makyaj yaparak kendinizi daha iyi hissedersiniz. Sedefli renkler kullanıldığında ve pudra sürüldüğünde kırışıklıklar iki kat daha belirginleşir. Bronzlaşmamaya özen gösterin .Teniniz  koyulaştıkça kırışıklıklar ve çukur bölgeler belirginleşir.Yumurtanın akını mikserde çırpıp bunu göz ve dudak çevresi hariç yüzünüze sürerek 15 dakika bekletebilirsiniz. Bu işlemin ardından mutlaka bir nemlendirici sürülmesi şart. Makyajın çok diri ve tok durduğunu göreceksiniz.

 

Keyword : En Güzel makyaj Nasıl Yapılır haberi , En Güzel makyaj Nasıl Yapılır oku , En Güzel makyaj Nasıl Yapılır konusu , En Güzel makyaj Nasıl Yapılır hakkında , En Güzel makyaj Nasıl Yapılır manşeti , En Güzel makyaj Nasıl Yapılır perde arkası , En Güzel makyaj Nasıl Yapılır olayı , En Güzel makyaj Nasıl Yapılır son dakika , En Güzel makyaj Nasıl Yapılır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com