19.02.2012 - 14:11
Okunma (1151)
Yorum (0)
Paylaş

Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler

Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Dik, zorlu hava koşullarında cildimize neler olduğunu, onu korumak için neler yapıp, neler yapmamız gerektiğini, hangi bakımların aslında kışın yapılması gerektiğini anlattı;

 

 

 

•Yüz ve vücudumuza, kurumaya engel olmak amacıyla kremli, yağlı sabun ve jeller kullanılmalıdır.

 

 

 

 

 

•Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler (gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler) her banyodan sonra uygulanmalı,

 

 

 

 

 

•Kuru cilt tipi sabun bileşenleri içermeyen losyonlar ile temizlenmelidir.

 

 

 

 

 

•Kışın deri tipine göre sıklığı ayarlanarak bitkisel kök hücreli jel, krem veya maskelerle derinin ölü tabakası yenilenmesi mutlaka sağlanmalıdır.

 

 

 

 

 

•Kışın cildiniz pul pul dökülüyorsa, bunu fondöten ile kapatamazsınız. Aksine fondöten sürerek daha kötü görünmesine neden olursunuz. Yüzünüze düzenli olarak peeling yapmalı, zengin içerikli bir gece kremi kullanmalı ve mümkünse nemlendirici içeren, leke önleyici, anti-aging etkili, güneş koruma faktörlü fondöten etkili bitkisel kremleri seçmelisiniz.

 

 

 

 

 

•Omega-3 desteği kışın cilt bakımının etkisini arttıracaktır. Kış mevsiminin meyveleri ve sebzeleri ile birlikte tahıllı besinler de, kışın cilt bakımının daha etkili olması için sağlıklı beslenme kuralları arasında yer almaktadır.

 

 

 

 

 

•Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin 20'li yaşlarda bile göz çevresine özel serum ampul gibi hafif formlardaki dermo kozmetik ürünleri kullanmaya başlamalılar.

 

 

 

 

 

•Eğer cildimizde leke, kırışıklık ve sarkma problemi varsa bunlara çözüm bulmak için en uygun zaman kış mevsimidir. Bazı uygulamalar özellikle güneşin aktif olmadığı kış aylarında yapılmalıdırlar.

 

 

 

 

 

•Ellerinizin el bakım kremlerini sürdükten sonra 20-30 dakika streç film ya da pudrasız cerrah eldiveniyle kapatılması gece bakımı şeklinde cildimizi güçlendirir.

 

 

 

 

 

•Dudakların gece kremle nemlendirilmesi önemlidir. Her banyodan sonra bacaklarınıza mutlaka nemlendirici losyon sürmelisiniz. Kışın ayaklarınızı yumuşak tutmak için gliserin içeren bir losyon uygulayın.

 

 

 

Yeni Şafak

Keyword : Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler haberi , Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler oku , Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler konusu , Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler hakkında , Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler manşeti , Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler perde arkası , Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler olayı , Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler son dakika , Cildi Korumak İçin Pratik Tavsiyeler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com