19.04.2010 - 14:24
Okunma (1020)
Yorum (0)
Paylaş

Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı

KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Derviş Eroğlu'nun büyük dedesinin, Kayseri'de Cumhurbaşkanı Abdulllah Gül'ün dedelerinin de oturduğu ''Gülük Mahallesi''nden göç ettiği öğrenildi.

 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1938 yılında KKTC Mağusa'nın Ergazi köyünde doğan ve 1976 genel seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP) Gazimağusa milletvekili seçilerek siyasete giren KKTC'nin çiçeği burnunda Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, aslen Kayserili.

 

Kayseri'nin eski mahallelerinden Gülük Mahallesinde oturan Eroğlu'nun büyük dedesi Hacı Hafız Efendi, müftü olarak Kıbrıs'a gönderildi. Kıbrıs Türk halkının saygınlığını kazanan ve orada evlenen Hacı Hafız Efendi, Kıbrıs'a yerleşti. Kendisi de zaman zaman aslen Kayserili olduğunu ifade eden Eroğlu, bir röportajında ''Ben Hacı Hafız'ın oğlu Deveci Derviş'in torunuyum'' diye tanıttı.

 

Eroğlu'nun uzaktan akrabası olduğunu bildiren Osman İbibik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derviş Eroğlu'nun dedesi ile kendi dedesinin akraba olduğunu belirtti.

 

Babasından öğrendiği bilgilere göre, Eroğlu'nun büyük dedesi Hacı Hafız Efendi'nin 1890'lı yıllarda müftü olarak Kıbrıs'a gönderildiğini ve orada yerleştiğini anlatan İbibik, şunları kaydetti:

 

''Babamın anlattığı bilgilere göre, Kıbrıs'a müftü olarak gönderilen Hacı Hafız Efendi, halkın büyük saygınlığını kazanmış ve oraya yerleşmiş. Dedemin akrabası olan Hacı Hafız Efendi, Gülük Mahallesinde oturmuş. Ancak, evleri yıkıldığı için şimdi yerini bile tam olarak bilemiyoruz. Hatta, dedem Hacı Hafız Efendi'nin misafiri olarak Kıbrıs'a gitmiş ve 6 ay kadar orada kalmış. İlk zamanlar akrabalık ilişkimiz olduğunu bilmemize rağmen Sayın Derviş Eroğlu'nu tanımıyorduk. Ancak, daha sonra kendisiyle tanışma imkanı bulduk. Hacı Hafız Efendi'nin torunlarından Sayın Eroğlu'nun teyzesinin oğlu olan Hakkı Hatun da KKTC'de meclis başkanlığı yapmıştı. Her ikisiyle de Kayseri'ye geldiklerinde tanıştık ve akrabalık ilişkilerimizi güçlendirdik. Daha sonra Sayın Eroğlu'nun kızı ile de tanışma imkanı bulduk.''

 

Eroğlu'nun Cumhurbaşkanı seçilmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade eden İbibik, ''Hemşehrimiz ve akrabamız Sayın Eroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesiyle son derece gururlandık. Kayseri, iki cumhurbaşkanı çıkarmış oldu. Hatta, iki cumhurbaşkanı da aynı mahalleden çıkmış oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün de KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Derviş Eroğlu'nun da dedeleri Gülük Mahallesinde oturmuştur'' diye konuştu.

 

-AYNI MAHALLEDEN İKİ CUMHURBAŞKANI

 

Gülük Mahallesi Muhtarı Hayrettin Öksüzkaya da, Derviş Eroğlu'nun dedelerinin kendi mahallelerinden göç ettiğini yineleyerek, kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmesi ile gururlandıklarını kaydetti.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dedelerinin de aynı mahallede oturduklarını ifade eden Öksüzkaya, şunları söyledi:

 

''Akrabalarından aldığımız ve büyüklerimizden duyduğumuza göre, Sayın Derviş Eroğlu'nun büyük dedesi mahallemizden Kıbrıs'a göç etmiş ve yerleşmiş. Halen mahallemizde Eroğlu'nun uzaktan akrabaları var. Diğer taraftan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'ün dedeleri de bizim mahallemizdendir. Kendileri, daha sonra Hacı Saki Mahallesine taşınmışlardır. Cumhurbaşkanımızın ardından şimdi de Eroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi bizleri gururlandırdı. Mahallemizde iki cumhurbaşkanı çıkarmış olmanın gururunu yaşıyoruz.''

 

AA

Keyword : Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı haberi , Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı oku , Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı konusu , Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı hakkında , Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı manşeti , Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı perde arkası , Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı olayı , Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı son dakika , Kayseri'den ikinci cumhurbaşkanı çıktı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com