19.02.2012 - 13:32
Okunma (1206)
Yorum (0)
Paylaş

Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor

Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor

Celal Bayar Üniversitesi, psikologlar astımlı çocukların resimlerini değerlendiriyor.

 Hiç nefes almada güçlük yaşadınız mı?

 

Ölüm korkusunu yaşatan bu durumu, astımlı çocuklar sıklıkla yaşıyor.

 

Celal Bayar Üniversitesi, çocuklar arasında en sık görülen kronik hastalık olan astımın, çocukların psikolojisini nasıl etkilediğini ilginç bir yöntemle takip ediyor.

 

Kimi nefesi yetmediği için koşamayan bir çocuğu, kimi hayatının bir parçası olan solunum cihazını, kimi de ölümü resmediyor...

 

Bunlar, astımlı çocukların yaptığı resimler.

 

Çocuklarda en sık görülen kronik hastalık olan astım, çocukların psikolojisini olumsuz etkiliyor.

 

Prof. Dr. Hasan Yüksel,  "Nefes darlığındaki bir çocuğun hissettiği ilk şey ölüm korkusudur. Öksürüğü, hırıltıları, fiziksel olarak yetersizliği, okula devamın olmaması, gece uykularının öksürük ve nefes almayla birlikte zora girmesiyle çocuğun çok ciddi problemler yaşamasını sağlıyor. " dedi.

 

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi, tedavi gören çocukların psikolojisini, onlara yaptırdığı resimlerle takibe alıyor.

 

Astımlı çocuklar için psikolojik destek de alınıyor.

 

Yüksel, "Çocuk yazamasa da anlatamasa da tanımlayabilir, tarif edebilir. Neyle resimle. Eğer bu resimlerde ciddi bir sorun görüyorsak bir psikolog arkadaşımızdan yardım alarak yorumluyoruz. " dedi.

 

Astımlı çocukların resimleri, önümüzdeki günlerde uluslararası bir kongrede de sergilenecek.

 

 

trthaber

Keyword : Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor haberi , Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor oku , Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor konusu , Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor hakkında , Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor manşeti , Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor perde arkası , Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor olayı , Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor son dakika , Astım Çocuk Psikolojisini Olumsuz Etkiliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com