20.04.2010 - 08:54
Okunma (1098)
Yorum (0)
Paylaş

Bu da NASA'nın robot astronotu: R2

NASA ve General Motors mühendisleri, uzay çalışmalarında astronotlara yardımcı olacak insansı bir robot-astronot geliştirdi.

Robonaut2 - veya kısaca R2 adı verilen bu marifetli robot, bu yıl içerisinde Uluslararası Uzay İstasyonunun daimi mürettebatı olacak.

NASA ve General Motors, geçtiğimiz yıllarda insanlar birlikte çalışabilir bir robot asistanı geliştirmek için anlaşma imzalamıştı.

300 kiloluk ağırlığa sahip olan R2, bir baş, iki kol, iki eli ile bir gövdeden oluşuyor. R2, uzay mekiği Discovery'nin eylül ayında gerçekleştirilecek uçuşuyla uzaya gönderilecek.

Astronotlar, öncelikle R2'nin ağırlıksız ortamda nasıl çalıştığını test edecekler.

R2, şimdilik sadece Uluslar arası Uzay İstasyonu'nun Destiny laboratuarında çalışacak. Ancak aynı serinin daha sonra geliştirilecek modellerinin istasyon içinde serbestçe dolaşarak daha karmaşık deney ve çalışmalarda kullanılabilecek.

Yetkililer, R2 ve daha sonra geliştirilecek insansı robotların, gelecek nesil uzay gemilerinde, insanların yerine geçmese bile önemli destekleyici rol yapabileceklerini belirttiler.

R2'nin, Uzay İstasyonu'nda insanlar tarafından kullanılan her türlü cihazı idare edebileceğini vurgulayan NASA yetkilileri, bu robotların gelecekte astronotlar için en tehlikeli görev sayılan uzay yürüyüşlerinde de kullanılacağını söyledi.

General Motors, laboratuarlarında titreşim, vakum ve radyasyon testlerinden geçirdiği R2 teknolojisini, gelecek nesil otomobillerde, araç güvenlik sistemlerinde kullanmayı da planlıyor.

 

Haberi Kaynağı : http://www.zaman.com.tr/

Keyword : Bu da NASA'nın robot astronotu: R2 haberi , Bu da NASA'nın robot astronotu: R2 oku , Bu da NASA'nın robot astronotu: R2 konusu , Bu da NASA'nın robot astronotu: R2 hakkında , Bu da NASA'nın robot astronotu: R2 manşeti , Bu da NASA'nın robot astronotu: R2 perde arkası , Bu da NASA'nın robot astronotu: R2 olayı , Bu da NASA'nın robot astronotu: R2 son dakika , Bu da NASA'nın robot astronotu: R2

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com