18.02.2012 - 22:46
Okunma (1234)
Yorum (0)
Paylaş

Okullar Nasıl Hayat Bulacak?

Okullar Nasıl Hayat Bulacak?

OKULLAR HAYAT OLSUN

 

MEB’in 16/01/2012 tarih ve 2012/04 sayılı genelgeleri ile uygulanması istenen projenin alt yapısı eksik ve açıklamaya muhtaç pek çok soru işareti barındırıyor. Sayın Bakan önce alt yapısı uygun olan okullarda uygulanacağını söylemişti. Ancak bu hafta okullara gönderilen emirle işin rengi değişti. Bütün okulların uygulaması isteniyor. Gerek biz eğitim yöneticilerinin gerekse öğretmenlerin kafasında oluşan soruları sıralayalım :

 

1- Okullarda yakıt sorunu vardır. Zaten yetmeyen yakıtla hafta sonu okullar nasıl ısıtılacaktır? (buz gibi soğuk bir ortama veliler ve öğrenciler gelmek istemezler.)

 

2- Okullarda yakıt olsa bile kalorifer kimlere yaktırılacak ? Her iki okuldan birinin hizmetlisi olmadığı gibi hizmetlisi olsa bile hiçbir hizmetli hafta sonu ücretsiz kalorifer yakmaz. Hizmetlilere de hafta sonu ücret ödenecek midir?

 

3- Hafta sonu kirlenen bina ve bahçe Pazartesi günü eğitim öğretime nasıl hazır hale getirilecektir?

 

4- Hangi branşlardaki öğretmenlere öncelikle görev verilecektir?

 

5- Öğretmen görev almak istemezse yasal yaptırım olacak mıdır?

 

6- Merkezde oturup köylerde çalışan öğretmenler hafta sonu köye nasıl ulaşacaklardır?

 

7- Projede hafta içi 21:00 ‘a kadar ve hafta sonu görevlendirilecek okul yöneticisi ve öğretmenlere kaç saat ekders ücreti ödenecektir? (okulda norm fazlası öğretmen ya da aylık karşılığını dolduramayan öğretmen yoksa)

 

8- Okulda norm fazlası yada aylık karşılığını dolduramayan bir kişi varsa her gün aynı öğretmen mi görev alacak?

 

9- MEB ekders kararında ivedilikle düzenlemeye gitmelidir. Çünkü bu proje kapsamında ekders ücreti ödemenin yasal alt yapısı yoktur. Kime kaç saat ücret ödeneceği bilinmemektedir.

 

10- Bir öğretmenin haftada alabileceği azami ekders saati dikkate alınmalıdır.

 

11- Öğretmenlere ve yöneticilere ücret ödenmeden bu projede görev almaları söz konusu bile olamaz.

 

12- Hafta sonu öğretmenlere yolluk ödenecek midir ?

 

13-Genelgeyi imkansızlıklar nedeniyle uygulayamayan okul yöneticilerine emrime uymadınız diye yine soruşturma açılacak mıdır ?

 

Vs. vs. vs. sorular çoğaltılabilir. Özetle bu genelge çok muallak ve her yönden açıklamaya muhtaçtır. Her zamanki gibi ben yaptım oldu mantığı kokuyor. Ekders kararında ivedilikle düzenlemeye gidilmeli kimin kaç saat ücret alacağı belirlenmeli, öğretmenin bir haftada alabileceği azami ekders saati düzenlenmelidir.

 

Ertuğrul Orhan

 

Keyword : Okullar Nasıl Hayat Bulacak? haberi , Okullar Nasıl Hayat Bulacak? oku , Okullar Nasıl Hayat Bulacak? konusu , Okullar Nasıl Hayat Bulacak? hakkında , Okullar Nasıl Hayat Bulacak? manşeti , Okullar Nasıl Hayat Bulacak? perde arkası , Okullar Nasıl Hayat Bulacak? olayı , Okullar Nasıl Hayat Bulacak? son dakika , Okullar Nasıl Hayat Bulacak?

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com