17.02.2012 - 08:56
Okunma (1083)
Yorum (0)
Paylaş

Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü

Federasyon'a 1 Yıllığına 'Şenes Erzik' Formülü

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra yeni başkanını arayan Türk futbolu, Şenes Erzik ismi üzerinde ittifak sağladı.

 UEFA ile ilişkileri normalleştirecek isim olarak görülen ve spor hukukunu bilen Şenes Erzik'in bir yıl Futbol Federasyonu başkanlığı yapacağı belirtildi. Bu uzlaşma ortamının oluşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın önemli rol oynadığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde futbol ailesini, "Kaos devam ederse bu gemide hep beraber batarız." diye uyaran Bakan Kılıç, önceki gün de yeni başkanla ilgili kriterleri açıklamıştı. Kılıç'ın uzlaştırıcı formülüne kulüpler de kayıtsız kalmadı. Ankara'ya çıkarma yapan dört büyük kulübün başkanları, Şenes Erzik ismi üzerinde mutabakat sağladı.

 

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra yeni başkanını arayan Türk futbolu Şenes Erzik ismi üzerinde ittifak sağladı. Yaşanan kaos ortamından kurtulmak için değişik formüller üreten futbol dünyası, UEFA ile ilişkileri normalleştirecek, tek işi futbol olan, spor hukukunu bilen bir isim ararken, camiaya ağabeylik yapacak Şenes Erzik üzerinde uzlaştı. Bu uzlaşma ortamının oluşmasında en önemli paylardan biri Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ait. Geçtiğimiz günlerde futbol ailesini, "Kaos devam ederse bu gemide hep beraber batarız." diye uyaran Bakan Kılıç, önceki gün de yeni başkanla ilgili kriterleri açıklamıştı. Kılıç'ın uzlaştırıcı formülüne kulüpler de kayıtsız kalmadı. Ankara'ya çıkarma yapan dört büyük kulübün başkanları, Şenes Erzik ismi üzerinde mutabakat sağladı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, salı günü Ankara'da bakan ile görüştükten sonra dün de Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir kapalı kapılar ardında Kılıç'la 'Şenes abi formülünü' masaya yatırdı.

 

Futbolun özerk yapısına zarar vermemek için görüşmeleri sessiz sedasız yapan Suat Kılıç, kulüp başkanları ile ayrı ayrı görüştü. Suat Kılıç'ın kriterlerini aynen benimsediklerini ifade eden tüm başkanların ortak isteği ise, "Yeni başkan UEFA'da bizi sıkıntıya sokmasın, ilişkileri düzeltsin. Şike konusundan adalet duygusunu zedelemeyecek bir karar alsın. Futbol dünyasına ağabeylik yapsın." oldu.

 

Erzik konusunda tavrı en çok merak edilen ve adı başkanlık için geçen Beşiktaş Başkanı Demirören'in görüşmeden sonra en mutlu sima olması dikkatlerden kaçmadı.

 

Dünkü toplantılar neticesinde dört büyük kulüp de Şenes Erzik ismi üzerinde anlaştı.

 

Futbol dünyasının ismi üzerinde ittifak etmesi, daha önceden görevi kabul etmeyen Şenes Erzik'i de yumuşattı. Türk futbolunun içinde bulunduğu duruma çok üzüldüğünü belirten Erzik, 27 Şubat'ta başkan olmaya evet dedi. Dün akşam saatlerinde de Şenes Erzik ile Bakan Suat Kılıç, TBMM'deki çalışma ofisinde biraraya geldi. Erzik bu görüşmeden sonra ikna olarak başkanlığa aday olmayı kabul etti.

 

Peki yeni formül nasıl hayata geçecek?

 

Şenes Erzik, UEFA 1. Asbaşkanlığı görevini bırakmayacak, FIFA İcra Kurulu üyeliğine de devam edecek. Çünkü Erzik, dünya futbol arenasındaki bu koltukları kaybetmenin Türk futboluna da çok şey kaybettireceği düşüncesinde. Şenes Bey'in en başından beri isteği, kulüplerin kendi ismi üzerinde mutabakat sağlamasıydı. Artık 70 yaşında olduğunu her fırsatta dile getiren Erzik, TFF başkanlığı koltuğunda kalıcı olarak oturmayacak. Erzik'in niyeti, bir yıl içerisinde Türk futbolunu kaostan çıkarmak ve sonra görevi yeni bir isme devretmek. Yani özetle 'geçici Şenes abi formülü'nü uygulamak.

 

Şimdi gözler, 'sıfır tolerans' isteyen 58. maddeye çevrildi. M.Ali Aydınlar, 'Şenes Bey ne dediyse onu yaptık.' diyerek aslında küme düşme yerine puan silme cezasını öngören değişikliğin Erzik'in projesi olduğunu ifade etti. 27 Şubat'taki seçimli genel kurulda, 58. maddenin oylanarak küme düşme yerine puan silme cezasının getirilmesi bekleniyor.

 

Geçtiğimiz hafta 'eski başkan istemiyoruz' diyerek Şenes Erzik'e kırmızı kart gösteren Kulüpler Birliği bugün saat 15.00'te toplanarak Erzik'e tam destek açıklayacak. Kulüp başkanları toplantının ardından Bakan Kılıç'la görüşecek.

 

 (trthaber)

Keyword : Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü haberi , Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü oku , Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü konusu , Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü hakkında , Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü manşeti , Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü perde arkası , Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü olayı , Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü son dakika , Federasyon'a 1 Yıllığına,'Şenes Erzik' Formülü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com