16.02.2012 - 22:48
Okunma (1226)
Yorum (0)
Paylaş

Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor

Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor

 

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Karakuzu, kış güneşi yanıklarının özellikle çocuk ve gençlerde cilt kanseri riskini iki kat daha artırdığını bildirdi.

Güneş ışınlarından kış aylarında da korunulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ali Karakuzu, karın, güneş ışınlarını daha fazla yansıttığını bu nedende cilde daha çok hasar verdiğini dile getirdi. Yazın da görülen ve 'Büllü' denilen içi su dolu kabarcık oluşturan güneş yanıklarının cilt kanseri açısından riskli olduğunu anlatan Prof. Dr. Karakuzu, bu riskin özellikle çocuk ve gençlerde iki kat daha fazla olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Karakuzu, “Büllü bir kez oluşsa bile cilt kanseri açısından risk içerir. Kayak severlerin güneşli havada kayak yaparken mutlaka korunması gerekir. Kimyasal koruma faktörleri ya da kar maskesi kullanmaları büyük yarar sağlar. Cilt hassasiyetleri nedeniyle çocuk yaş grubunda daha risklidir. Bir kez bile oluşması cilt kanseri açısından riski artırıyor” dedi. Öte yandan saat 11.00 ile 15.00 arasında kayak yapanların güneş ışınlarına dikkat etmesini tavsiye eden Prof. Dr. Ali Karakuzu, kış güneşi yanıklarının rüzgârında etkisiyle derinlemesine cilde etki ettiğini ifade etti. Prof. Dr. Karakuzu, “Kayak sevenler güneş ışınlarından korunurken kulak, boyun ve boğaz bölgelerini de korumalıdırlar. Ayrıca kayaktan sonra nemlendirici kullanmaları soğuk nedeniyle sertleşen ve kuruyan ciltlerini rahatlatacaktır” diye konuştu.

ONUR SAĞSÖZ / ERZURUM

 

(Stargazete)

Keyword : Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor haberi , Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor oku , Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor konusu , Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor hakkında , Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor manşeti , Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor perde arkası , Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor olayı , Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor son dakika , Kış Güneşi Çocuklarda Kanser Riskini Artırıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com