16.02.2012 - 22:11
Okunma (1121)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı

Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Ömer Dinçer imzasıyla gönderilen yazıda 2012 Ağustos ve Eylül ayı özür grubu atamalarından geçerli olmak üzere il emri kaldırıldı. Yazıda dikkat çeken en önemli noktalardan biri de eşi olan öğretmenlerin puanlarının yetmemesi durumunda her iki öğretmenin de doğuya tayin istemekten başka çaresi kalmaması.

 

 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

 

 

Sayı :B.08.O.İKG.0.01.00.00-903- £ 1 3 / ^ 5 8 2/5/12/2011

 

 

Konu :Eşi öğretmen Olan Personel Atamaları

 

 

MALİYE BAKANLIĞINA

 

 

İlgi :

a) Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik,

b) Millî Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,

c) 652 Sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname.

 

 

Bakanlığımız, 30/09/2011 tarihi itibarıyla eğitim kurumu yöneticileri de dâhil olmak üzere 732.000 civarında öğretmen ile 2010-2011 eğitim-öğretim yılı verilerine göre resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yaklaşık 19,3 milyon öğrenciye eğitim ve öğretim hizmetini sunmaktadır.

 

 

Öğretmenlerin yurt içinde dengeli bir biçimde dağılımlarının sağlanması, derslerin boş geçmemesi, öğretmensiz okul bırakılmaması için öğretmenlerin yer değiştirme hareketlerinin en az düzeye çekilmesi hususunda azami gayret gösterilmektedir. Ancak, sonradan ortaya çıkan özür durumları nedeniyle her yıl ortalama 30.000 öğretmenimizin iller arasında yer değiştirme suretiyle atama işlemi gerçekleştirilmektedir. Yer değiştirme suretiyle yapılan atama sayısının %90′ını da öğretmenlerin eş durumundan kaynaklanan özür durumları oluşturmaktadır.

 

 

Eş durumu nedeniyle iller arasında yer değiştirmek isteyen öğretmenlerimizin bu işlemleri yarıyıl ve yaz tatilinde yapılmakta iken ilgi (c) 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 37 nci maddesine göre sadece yaz tatilinde yapılması öngörülmüştür. Esas olan eğitim ve öğretimin sürekliliğini sağlayarak geleceğimiz olan öğrencilerimize daha nitelikli eğitim ortamları sağlamaktır. Eğitim ve öğretimin devam ettiği süreç içerisinde hangi sebeple olursa olsun öğretmenlerin yer değiştirmeleri sonucu oluşan öğretmen ihtiyacını yıl içinde karşılamak mümkün olmamaktadır. Oluşan öğretmen ihtiyacının karşılanması, ücretli öğretmen istihdamını zorunlu kılmaktadır. Bu da eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemektedir. Bu tür tüm olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla, eğitim-öğretim yılı içinde öğretmenlerin her ne sebeple olursa olsun yer değiştirme uygulamalarına son verilmiştir; Bu nedenle, bundan böyle her yılın Ağustos ayı içinde duyuru yapılacak, Eylül ayının ilk haftasında ise atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

 

 

Yer değiştirme suretiyle yapılan atamalar, öğretmenlerin elektronik ortamda, alanında ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarını tercih etmek suretiyle hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleştirilmektedir. Alanında ihtiyaç bulunmaması durumunda, aile bütünlüğünün korunması ilkesinden yola çıkılarak, sonradan görev yeri belirlenmek üzere il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğü emrine atama yapılmaktadır. Ancak, bu durumdaki öğretmenlerimizden çoğu il ya da ilçe merkezinde ihtiyaç oluşmaması nedeniyle hem atıl durumda kalmakta hem de eğitim ve öğretim hizmetlerinden uzak kalmaktadır.

 

 

Bu durumda olan öğretmenlerimizin mesleki bilgi ve becerilerinden en üst düzeyde yararlanmak için, eşi öğretmen olan personelinizin atama ve yer değiştirme işlemlerinin öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu iller olacak şekilde planlanması hâlinde, ülke genelinde dengeli Öğretmen dağılımı gerçekleştirilmiş olacağı gibi, aile bütünlüğü sağlanmış olan öğretmenlerimizden hem istenilen verim alınmış olacak, hem de öğretmenlerimizin eğitim- öğretim hizmetlerine aktif biçimde katılımı da sağlanmış olacaktır.

 

 

Bu amaçla, yukarıda belirtilen takvim çerçevesinde özür durumuna bağlı yer değiştirme suretiyle atamaların norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına doğrudan yapılacağı, bundan böyle özür durumundan il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğü emrine öğretmen atamasının yapılmayacağı, alanında norm kadro açığı bulunmaması veya hizmet puanı yetersizliği nedeniyle yer değiştirme suretiyle ataması yapılamayanların ise ilgi (c) 652 sayılı KHK’ni n 37 nci maddesinin beşinci fıkrasına göre aylıksız izinli sayılmalarını isteyebilecekleri hususları dikkate alınarak bundan böyle eşi öğretmen olan Bakanlığınız/Kurumunuz personelinin atama ve yer değiştirme işlemlerinin en geç Ağustos ayı içerisinde tamamlanması ve öğretmen ihtiyacının yoğun olduğu illerin dikkate alınması hususlarında gereğine bilgilerinizi arz/rica ederim.

 

 

Ömer DÎNÇER

 

 

Millî Eğitim Bakanı

 

Keyword : Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı haberi , Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı oku , Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı konusu , Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı hakkında , Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı manşeti , Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı perde arkası , Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı olayı , Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı son dakika , Öğretmenlerim İl Emri Kaldırıldı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com