20.04.2010 - 04:52
Okunma (1014)
Yorum (0)
Paylaş

Davutoğlu Haşimi ile Görüştü

Yapılan görüşmenin ardından Davutoğlu ile Haşimi ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, bütün Iraklıların Iraklı kimliği ile ülkelerini yeniden inşa edeceklerini belirtirken, teröre karşı yeni Irak hükümetinin Türkiye’nin yanında yer alacağını söyledi. Davutoğlu, “Biz yeni Irak hükümetinden teröre karşı mücadele de Türkiye’nin yanında yer alacağından eminiz. çünkü bu sadece Türkiye’ye karşı değil, bölgenin diğer dengelerine ve bölge istikrarına karşı tehdittir” diye konuştu.

Haşimi ile Irak’ta yapılan Seçim sonrasında ki durumu görüştüklerini belirten Davutoğlu, Irak’a karşı Türkiye’nin vizyonunun açık olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Hangi etnik kökenden gelirse gelsin, bütün Iraklıların, Iraklı kimliği ile bir arada, Irak’ı inşa edecekleri bir siyasi gelecek düşünüyoruz” diye konuştu. Davutoğlu, Yeni Irak hükümetinin teröre karşı mücadele de Türkiye’nin yanında yer alacağından emin olduklarını belirtirken, PKK’nın bölgenin istikrarına karşı büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Davutoğlu, şöyle konuştu:

“üçlü mekanizma, son dönemde önemli bir fonksiyon icra etmiştir. Türkiye’nin teröre karşı verdiği mücadele de, Iraklı makamların Türkiye ile birlikte teröre karşı verilen mücadele de olumlu bir etki uyandırmıştır. Biz yeni Irak hükümetinden teröre karşı mücadele de Türkiye’nin yanında yer alacağından eminiz. çünkü bu sadece Türkiye’ye karşı değil, bölgenin diğer dengelerine ve bölge istikrarına karşı tehdittir. Bundan sonra da, üçlü mekanizmanın daha fonksiyonlu olarak devam etmesinde büyük fayda vardır”

HAŞİMİ: “PKK DOSYASININ KAPANMASI KONUSUNDA KARARLIYIZ”

PKK ile mücadele konusunda konuşan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, “PKK, Türkiye’den önce, Irak için bir tehdittir. Biz bu dosyanın kapanması konusunda, kararlıydık, kararlıyız, kararlı olacağız” dedi.

AZERBAYCAN ZİYARETİ

Bakü’ye yapacağı ziyarette, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yapacağı görüşmede, Azerbaycan ile Ermenistan arasında ki ilişkilerin ele alınacağını belirten Davutoğlu, “Biz bu süreçlerin sıhhati için, süreçlerin paralel yürümesinin çok daha faydalı olduğu kanaatindeyiz” diye konuştu.

İRAN ZİYARETİ

İran’a yapacağı ziyarette ele alınacak konuların sorulması üzerine Davutoğlu, İran’a yönelik dış ülkeler tarafından yapılan Nükleer çalışmalarına yönelik eleştirilerin ve bölgesel konuların değerlendirileceğini söyledi.

KKTC’DE YAPILAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEçİMLERİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dün yapılan seçimlere değinen Davutoğlu, yapılan seçimin Kıbrıs’ta demokrasinin kökleştiğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Derviş Eroğlu’nun konuşmalarında müzakereleri devam ettireceğini söylediğini belirten Davutoğlu, “Biz, Türkiye olarak, KKTC’de müzakereleri kim yürütürse yürütsün, bu müzakerenin her zaman yanında ve bu müzakerenin destekçisi olduk. Kalıcı bir barışın gerçekleşmesi için, yapılacak her türlü çabayı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Keyword : Davutoğlu Haşimi ile Görüştü haberi , Davutoğlu Haşimi ile Görüştü oku , Davutoğlu Haşimi ile Görüştü konusu , Davutoğlu Haşimi ile Görüştü hakkında , Davutoğlu Haşimi ile Görüştü manşeti , Davutoğlu Haşimi ile Görüştü perde arkası , Davutoğlu Haşimi ile Görüştü olayı , Davutoğlu Haşimi ile Görüştü son dakika , Davutoğlu Haşimi ile Görüştü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com