15.02.2012 - 15:55
Okunma (1202)
Yorum (0)
Paylaş

İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü

İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü

 

 

Kasım ayında işsizlik, geçen yılın aynı dönemine göre 1,9 puanlık azalış ile yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti.

 

 

HABER MRK - Türkiye İstatistik Kurumu kasım dönemine (Ekim, Kasım, Aralık 2011) ait işsizlik verilerini açıkladı.

 

 

 

Böylece işsizlik Kasım ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 1,9 puanlık azalış ile yüzde 9,1 seviyesinde gerçekleşti. Kentsel yerlerde işsizlik oranı 2,2 puanlık azalışla yüzde 11, kırsal yerlerde ise 1 puanlık azalışla yüzde 5,5 oldu.

 

 

 

Açıklanan oranlara göre Türkiye genelinde işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 382 bin kişi azalarak 2 milyon 429 bin kişiye düştü.

 

 

 

Kasım 2011 döneminde 1 milyon 829 bin kişi işe yeni başlarken veya iş değiştirirken, bu dönemde işe başlayan veya iş değiştirenlerin yüzde 19'u sanayi, yüzde 37,1'i hizmetler, yüzde 23,7'si inşaat sektöründe, yüzde 20,1'i ise tarım sektöründe işe başladı. (İLKHA)

 

Keyword : İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü haberi , İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü oku , İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü konusu , İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü hakkında , İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü manşeti , İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü perde arkası , İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü olayı , İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü son dakika , İşsizlik Oranındaki Düşüş Kasımda da Sürdü

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com