15.02.2012 - 14:07
Okunma (1473)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları

Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları

Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen Eğitimcilerin Beklentilerine Cevap Aradığı Konuya Değindi..

Eğitim Bir Sen 21. Başkanlar Kurulu Toplantısını Antalya-Side'de yaptı

 

Devletin, sivil toplum kuruluşlarıyla istişarede bulunmadan yaptığı işlerde hata üstüne hata yaptığını kaydeden Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bunlardan biri de 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname oldu. Başında bizimle istişare ettiler etmesine de, sonra gece yarısı kararname çıkardılar. Eşit işe eşit ücret uygulaması, aynı unvanla farklı kurumlarda görev yapan kamu görevlilerinin ücretlerinin eşitlenmesi yanında ilave ödemesi bulunmayan kamu görevlilerinin ücretlerinde artış yapılması aracı olarak hayata geçirilmişti. 666 sayılı KHK ile aynı unvanla çalışan farklı kurumlardaki personele yönelik ücret eşitsizliği büyük oranda giderildi. Ancak, ücretleri iyileştirilmesi gereken öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödemelerinin artırılmaması nedeniyle, söz konusu personelin görev yaptığı kurumlarda bir ücret dengesizliği oluştu. Diğer bir dengesizlik ise, yüksek ücretli bürokratlara daha fazla ek ödeme verilerek oluşturuldu. Biz, her iki dengesizliği gidermek amacıyla geliştirdiğimiz çözüm önerilerine yer verilen raporumuzu, tek tek ilgili bakanlara ilettik. Öğretmen ve öğretim elemanlarının unutulduğu 666 sayılı KHK’nın oluşturduğu adaletsizliği mutlaka gidereceğiz ve ücret artışını sağlayacak düzenleme, inşallah toplu sözleşme yasamız çıkar çıkmaz masada elde edeceğimiz ilk haklardan olacaktır

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Orhangazi İlçe Temsilciliği’nin yeni hizmet binasının açılışına katıldılar.

 

Koncuk, bir süre önce hayata geçirilen eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle ilişkin de, “Adı eşit işe eşit ücret ama maalesef yeni adaletsizlikleri de beraberinde getiren bir uygulamadır. Mesela öğretmenler, akademisyenler, polisler, postacılar ve bir çok kamu görevlisi bu düzenlemede yok. Türkiye Kamu-Sen olarak, eşit işe eşit ücret düzenlemesini reddediyoruz, asla kabul etmiyoruz” diye konuştu. Genel Başkan, “taleplerimize kulak verilmezse adresimiz alanlar olacaktır” dedi.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları haberi , Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları oku , Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları konusu , Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları hakkında , Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları manşeti , Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları perde arkası , Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları olayı , Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları son dakika , Öğretmenlere Ek Ödeme Konusunda Sendikaların Açıklamaları

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com