14.02.2012 - 09:30
Okunma (1175)
Yorum (0)
Paylaş

Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı

Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı

Devlet memurları ilk defa zam alamadı.. “Hayaldi gerçek oldu” Ak Parti’nin seçim sloganı devlet memurlarının zamları konusunda gerçek oldu…

 

 

Devlet memurları referandum sürecinden bu tarafa yaklaşık 17 aydır Toplu Sözleşme Yasasının çıkarılmasını bekliyor. Hükümetin devlet içerisinde bütün kamu kurumlarını yeniden yapılandırdığı 17 aylık süre içerisinde bir genel seçim atlattık ve onlarca da kanun Mecliste bir gecede yasalaştı.

Referandum sürecinde devlet memurlarından “EVET “ demelerini ve toplu sözleşme yasasına kavuşmasını isteyen hükümet tam 17 aydır devlet memurlarını oyalamaktadır.

Meclisin kendi maaşları için Milletvekili maaşlarını düzenleyen yasayı 2 kez 1 hafta içerisinde geçirmesi, Bedelli askerlik konusunun bir haftada yasalaşması, Kişiye özel düzenleme olarak lanse edilen Sporda Şike yasasının Cumhurbaşkanı muhalefetine rağmen 2 kez yasalaştırılması ve en son Mit olaylarının akabinde APAR TOPAR Meclise sevk edilen ceza yasasıda Memurların merakla beklediği Toplu Sözleşme Yasasından önce yasalaşacaktır.

Devlet memurlarının toplu sözleşme yasası alt komisyonda hala bekletilmektedir. Hükümete yakın gazete üzerinden ise devlet memurları zammının yapılmamasında hedef sendikalar olarak gösterilmekte ve sendikaların uzlaşmaya yanaşmadığı ve muhalefet ettiği gerekçesiyle tasarının yasalaşmadığı bahanesi ile memurlar özellikle manipüle edilmektedir.

Hükümetin referandum sürecinde vermiş olduğu toplu sözleşme yasa tasarısı sözünden farklı bir düzenlemeye sendikalar elbette ki itiraz edecektir. Bu yasa tasarısının görüşülme sürecinde sendikaların daha aktif rol alması ve gerekirse gecikmeleri de göze alarak devlet memurları adına uzun vadede faydalı olacak kararların alınmasına katkıda bulunması gerekmektedir.

Hükümetin ve onun temsilcisi Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın referandum sürecinde devlet memurlarına vermiş olduğu sözün arkasında durması ve yılan hikayesine dönen toplu sözleşme yasa tasarısının bir an önce verilen sözler ışığında yasalaşmasının sağlanması acilen sağlanmalıdır.

Toplu sözleşme sürecinin gecikmesi ve yılan hikayesine dönmesinde en büyük zararı hükümet görmektedir. Kişiye özel yasaların bir haftada Cumhurbaşkanının muhalefetine rağmen oybirliği ile 2 kez şike yasasını çıkaran Meclis’in 2,5 milyon memur için kılını kıpırdatmaması, iktidarın yanında muhalefetinde bu konuda adeta sus pus olarak bir defa olsun Meclis kürsüsünde konuyu yüksek sesle dillendirip memurların lehine tavır alamaması neden muhalefette kaldıklarının göstergesi olarak gözlemlenmektedir.

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı haberi , Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı oku , Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı konusu , Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı hakkında , Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı manşeti , Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı perde arkası , Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı olayı , Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı son dakika , Memur Zammında Hükümet Samimi Olmalı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com