13.02.2012 - 19:51
Okunma (1055)
Yorum (0)
Paylaş

Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor

Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor

 

Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım ağlarında gönderilen mesajların çoğunun sonradan pişmanlık getirdiği ortaya çıktı.

 

 

HABER MRK - İngiltere'de bulunan Oxford Üniversitesi, sosyal paylaşım ağlarıyla ilgili çarpıcı gerçekleri ortaya çıkardı. Üniversitede, sosyal medya üzerine yapılan araştırmanın sonucuna göre, kullanıcı karşıdaki muhatabına ileti girerken yeterince düşünülmüyor; daha sonra kullanıcıların dörtte biri yazdıklarından pişmanlık duyuyor.

 

 

 

Üniversitenin 2 bin kişi üzerinde yaptığı araştırma, Twitter ve Facebook gibi, yüz yüze iletişimin olmadığı mecraların kişileri cesaretlendirdiğini ve daha sonradan pişmanlık duyacakları sözleri söylemeye yönlendirdiği ortaya çıktı. Girilen mesajların içeriklerinin ve amaçlarının kıyaslandığı araştırmada katılımcıların yüzde 50'si, yazdıklarının olaylara yön verebileceğini, fark yaratacağını düşündüğünü, yüzde 25'i ise yazdıklarının bir kısmını yüz yüzeyken söyleyemeyeceğini belirtti. Araştırmada, sosyal medyada kişilerin, yüz ifadesi, gülümseme, ses tonu gibi tepkilerden yoksun kaldığını; bu tip verilerin kişilerin ne söylediğini yargılaması açısından önemli olduğu ifadelerine yer verildi.

 

Keyword : Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor haberi , Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor oku , Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor konusu , Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor hakkında , Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor manşeti , Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor perde arkası , Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor olayı , Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor son dakika , Twitter ve Facebook Pişmanlık Getirtiyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com