13.02.2012 - 19:38
Okunma (1293)
Yorum (0)
Paylaş

Eylem Hakkımızı Kullanırız

Memur-Sen:Eylem Hakkımızı Kullanırız

Memur-Sen Türkiye Buluşması'nın Sonuç Bildirisi'nde, toplu sözleşme yasa tasarısında yapılması istenen değişiklikler kararlılıkla bir kez daha vurgulandı. Hizmetkolu toplu sözleşmesinin olmazsa olmaz olduğunun belirtildiği açıklamada,kadrolu olamayan sözleşmelilerin kadrolu yapılması, 4-C'lilere yönelik taleplerin gerçekleşmesi istendi.

 

SonuçBildirisi'nde, faili meçhul cinayetlerin çözümüne yönelik çalışmaların kararlılıkla sürmesi, toplumun yeni anayasa talebinin mutlaka karşılanması gerektiği, demokratikleşme çalışmalarından geri adım atılmaması gerektiği de vurgulandı. TBMM'deki tayyör dayatmasının sona ermesinin istendiği açıklamada,kamu çalışanlarına uygulanan siyaset yasağının da sona ermesi çağrısı yapıldı

 

Memur-Sen'inhafta sonu Antalya'da gerçekleştirdiği Büyük Türkiye Buluşması'ndan toplusözleşme kararlığı çıktı. İki günlük Türkiye Buluşması'nın ardından yayınlananSonuç Bildirisi'nde, toplu sözleşme kanun tasarısının hizmet kolunu da kapsayacak şekilde bir an önce kanunlaşması çağrısı yapıldı. Memur-Sen'in sonuçbildirisinde, toplu sözleşme tasarısıyla ilgili olarak sendikal örgütlenmeyeilişkin evrensel normların dikkate alınarak, TBMM veCumhurbaşkanlığı’nda çalışan memurlar, infaz koruma memurları ile TSK veemniyette görev yapan sivil memurların da sendikalı olmasının önünü açacakdüzenleme yapılması istendi.

 

GREV,ÖRGÜTLENME VE TOPLU SÖZLEŞMENİN OLMAZSA OLMAZIDIR

 

Grevhakkının örgütlenme ve toplu sözleşme hakkının olmazsa olmazı olduğununbelirtildiği açıklamada, toplu sözleşmenin kapsamının mali ve sosyal haklarlasınırlandırılmak istenmesi eleştirilerek diğer özlük haklarının da toplusözleşme kapsamında değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Yerelyönetimler hizmet kolunda fiilen imzalanmakta olan Sosyal Denge Sözleşmelerinindevamının da istendiği Memur-Sen Türkiye Buluşması Sonuç Bildirisi'nde, 632Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle kadroya geçirilen sözleşmeli personelarasında yer verilmeyen tüm sözleşmelilerin kadroya alınması istendi. Bildirideayrıca, 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi ve 4/B’li sözleşmelipersonel ile halen kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde görev yapanyüksek öğretim mezunu (mimar, mühendis, avukat, tekniker ve benzeri) personelinde isteğe bağlı olarak kadrolu yapılması gerektiği kaydedildi.

 

4/C'LİLERİNTALEPLERİ KARŞILANMALI

 

4/Ckapsamında istihdam edilen personelin çalışma şartları başta olmak üzerekadrolu statüde görev yapan kamu görevlilerinin yararlandığı bütün haklardanyararlandırılmasının istendiği Sonuç Bildirisi'nde, bu taleplerinkarşılanmaması durumunda eylem için meydanlara inileceği bildirildi.

 

FAİLİMEÇHULLER AYDINLATILMALI

 

Gündemdekikonulara da yer verilen Memur-Sen Türkiye Buluşması Sonuç Bildirisi'nde, isterderin devletin isterse terör örgütlerinin işi olsun kayıp kişilerin bulunmasıve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması için hukuki zeminde her türlüçalışmanın daha kararlı yürütülmesi istendi. Demokratikleşme çalışmalarınatoplumun talep ve beklentileri doğrultusunda ara verilmeden devam edilmesininistendiği sonuç bildirisinde, vatandaşını ötekileştirmeyen, örgütlenmeninönündeki engelleri kaldıran özgürlükçü Yeni bir Anayasa'nın mutlaka yapılmasıçağrısında bulunuldu.

 

Buçerçevede, TBMM İç Tüzüğü’ndeki tayyör dayatmasının kaldırılmasınıngerektiğinin de dile getirildiği bildiride, seçme hakkına sahip olan başörtülükadın vatandaşlarımızın seçilme hakkını kullanmalarının önündeki engellerinkaldırılması gerektiği ifade edildi. Kamu görevlilerine getirilen siyasetyasağının kaldırılmasının istendiği bildiride, kadınların kılık ve kıyafetininasla eğitim, çalışma ve siyaset haklarını kullanmalarına mani olmamasıgerektiği kaydedildi.

 

DEĞERLEREĞİTİMİ, DESTEKLENMELİ

 

Kadınve çocuğa yönelik şiddetin yaygınlaştığı, boşanma benzeri sosyal problemlerinarttığı bir süreçte değerler eğitiminin zaruret olarak ön plana çıktığınınbelirtildiği açıklamada, devletin, eğitim sistemi içinde isteğe bağlı olarakdin eğitimi yoluyla değerler eğitimini güçlendirmesi, medya ve sivil toplumunise sosyal sorumluluk bilinciyle konuyla ilgili yapıcı haberlerle katkı vermesiistendi.

 

Eşitişe eşit ücret uygulamasıyla aynı unvanla çalışan farklı kurumlardaki personeleyönelik ücret eşitsizliğinin büyük oranda giderildiğinin belirtildiğiaçıklamada, ücretleri iyileştirilmesi gereken öğretmen, akademik personel vedin görevlileri ile hekim dışı sağlık personeli ve teknikerlerin eködemelerinin artırılmaması, söz konusu personelin görev yaptığı kurumlarda birücret dengesizliği oluşturduğuna dikkat çekildi.

 

Kamugörevlilerinin 2012 yılı maaşlarında artış yapılmamışken tedavi ve katkıpaylarında artış yapıldığının belirtildiği açıklamada, bunun kabul edilemezolduğu, tedavi katkı payının bütünüyle kaldırılması gerektiği ifade edildi.

 

28ŞUBAT VE 27 NİSAN'IN FAİLLERİ DE YARGILANMALI

 

28Şubat sürecinin kahramanları ile 27 Nisan elektronik muhtırasını yapanların dayargılanması çağrısının yapıldığı sonuç bildirisinde, Ortadoğu’daki savaşların sona ermesi, bölgeülkelerinin kendilerini çatışma ortamına çekmek isteyen batılı güçler veABD'nin oyununa gelmemesi istendi.

 

Irak'ıterk eden ABD'nin Afganistan'dan da çekilmesi çağrısının yapıldığı Memur-SenTürkiye Buluşması Sonuç Bildirisi'nde İslamofobi'ye de dikkat çekildi,Fransa’nın sözde soykırımın inkarını suç sayan tasarısıyla ilgili deuluslar arası diplomaside ülkemiz aleyhine işletilmek istenen süreç vegirişimlerde sonucu lehimize çevirmek amacıyla başta Dışişleri Bakanlığı olmaküzere lobi faaliyeti yürütülerek ülkemizin tezlerinin ifade edilmesinin öneminedikkat çekildi.

 

KKTCVE FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ULUSLARARASI ÇALIŞMA YAPILMALI

 

Memur-SenTürkiye Buluşması Sonuç Bildirisi'nde son olarak, KKTC'nin tanınmasına dikkatçekildi. Türkiye’nin, bölgesel veküresel anlamda etkin güç olduğu bir dönemde Kuzey Kıbrıs TürkCumhuriyeti’ni tanıyan ülke sayısında herhangi bir artışın olmamasınındüşündürücü olduğunun kaydedildiği açıklamada, KKTC ve FilistinDevleti’nin tanınması noktasında BM başta olmak üzere tüm uluslar arasıdemokratik zeminlerde girişim başlatılması istendi.

Keyword : Eylem Hakkımızı Kullanırız haberi , Eylem Hakkımızı Kullanırız oku , Eylem Hakkımızı Kullanırız konusu , Eylem Hakkımızı Kullanırız hakkında , Eylem Hakkımızı Kullanırız manşeti , Eylem Hakkımızı Kullanırız perde arkası , Eylem Hakkımızı Kullanırız olayı , Eylem Hakkımızı Kullanırız son dakika , Eylem Hakkımızı Kullanırız

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com