20.04.2010 - 04:48
Okunma (1543)
Yorum (0)
Paylaş

15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor

Bu Yıl 15. Yaşını Kutlayan İzmir Kitap Fuarı'nda, Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Projesi Kapsamında Çocuk Yazarlar da Okuyucularıyla Buluştu. Geçen Ay Alsancak Tren Garı'nda Aynı Anda İmza Denemesi Yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na Girmeyi Başaran Bin 446 Çocuk Yazar, Fuarın Açık Kalacağı Dokuz Gün Boyunca Kitaplarını İmzalayacak.

 

Bu yıl 15. yaşını kutlayan İzmir Kitap Fuarı'nda, Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi kapsamında çocuk yazarlar da okuyucularıyla buluştu. Geçen ay Alsancak Tren Garı'nda aynı anda imza denemesi yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran bin 446 çocuk yazar, fuarın açık kalacağı dokuz gün boyunca kitaplarını imzalayacak. Aynı zamanda İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen çocuk yazarlar, kitaplarından ücret talep etmeyecek.

 

Fuarın ilk günü Mualla-Nusret Sezel llköğretim Okulu 3-A sınıfından 19 yazar, kitaplarını imzaladı. Çocuklarıyla gelen aileler, girişteki yazarları ziyareti ihmal etmedi. Okulun öğretmenlerinden Funda Şimşek, fuar süresince çocuk yazarların kitaplarını ücretsiz ve tanıtım amacıyla imzalayıp okuyucularına hediye edeceğini söyledi.

Geleceğin yazarlarını yetiştirmeyi hedefleyen proje kapsamında, 2009-2010 eğitim öğretim yılında Menderes ve Konak ilçelerinde 80 öğretmene, "Sürece Dayalı Yazma" eğitimi verildi. Bu şekilde yazarlık öğretimi konusunda becerilerini geliştirmek ve sınıflarda uygulamaları için cesaretlendirmek, iki ilçedeki ilköğretim okullarında en az bin öğrencinin birer kitap yazmasını sağlamak hedeflendi. Beş ay süren eğitimler sonunda öngörülenin çok üzerinde, bin 446 öğrenci birer hikaye kitabı yazdı. Kitaplar, ISBN numarası alınarak basıldı. Daha sonra bunlarla biri Menderes'te, diğeri Özel İzmir SEV İlköğretim Okulu bünyesinde olmak üzere "Çocuk Yazarlar Kütüphanesi" ve "Çocuk Yazarlar Sanal Kütüphanesi" oluşturulacak.

 

Keyword : 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor haberi , 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor oku , 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor konusu , 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor hakkında , 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor manşeti , 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor perde arkası , 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor olayı , 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor son dakika , 15. İzmir Kitap Fuarı'nda Çocuk Yazarlar da Okuyucu Bekliyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com