12.02.2012 - 19:39
Okunma (1242)
Yorum (0)
Paylaş

2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi

2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi

 

Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışını düzenleyen düzenleme TBMM Başkanlığı’na sevk edildi.

Tasarının önümüzdeki günlerde komisyonda ele alınması bekleniyor. Tasarı, orman niteliğini kaybettiği için Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin, rayiç değeri üzerinden satılmasını öngörüyor. 2B arazileri, hak sahiplerine değerinin yüzde 30’u oranında indirimle ve 3 yıl vadeyle satılacak.

Peşin ödemede ise yüzde 20 indirim yapılacak. Satış sonrası vatandaş tapuya kavuşurken, buradan sağlanacak mali kaynak da öncelikle nakledilecek orman köylülerine ait taşınmazların kamulaştırılması, orman dışına çıkarılan yerlerin ıslah, imar ve ihyası, naklen iskan, yeni orman alanlarının tesisi için kullanılacak. Tasarı, orman sınırları dışına çıkarma işlemi sonucunda Hazine ile yargı önünde karşı karşıya gelen vatandaşlar açısından ihtilafın çözümlenmesini de amaçlıyor. Tasarının gerekçesinde, orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesinde, yasal boşluk oluştuğu ifade edildi. Bugün itibariyle Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinin büyük bölümünün orman kadastrosuyla orman sınırları dışına çıkarma işlemlerinin tamamlandığı, Hatay ile İstanbul arasında kalan kıyı illerinin sınırları içinde orman sınırları dışına çıkarılan alanın yüzölçümünün yaklaşık 190 bin hektara ulaştığı bildirildi. Bu alanların, narenciye ve muz yetiştiriciliği, zeytinlik, seracılık, toplum yerleşim yerleri ve sanayi alanları gibi amaçlarla kullanıldığı ifade edildi.

Keyword : 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi haberi , 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi oku , 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi konusu , 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi hakkında , 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi manşeti , 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi perde arkası , 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi olayı , 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi son dakika , 2B Yasa Tasarısında Sona Gelindi

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com