20.04.2010 - 04:46
Okunma (1363)
Yorum (0)
Paylaş

Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak

Geziyle ilgili değerlendirme yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Küreselleşen dünyada, kardeş ülke olarak gördüğümüz Mısır'a her zaman büyük önem verdik. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak, yerel anlamda Kahire ile her türlü girişime ve ortak projeye hazırız." dedi. Marmara Belediyeler Birliği'nin çalışmalarıyla ve stratejik konumuyla Türkiye'nin en önemli kurumlarından biri olduğunu söyleyen Başkan Altepe, "Türkiye ekonomisine yön veren Marmara Bölgesi'ndeki 230 belediyenin çatı kuruluşu olan birliğimiz, Osmanlı mirasının büyük izlerini taşıyan sayısız eserin bulunduğu Mısır'a, ecdat yadigarlarının restorasyon çalışmaları için yardım etmek istiyor. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) ile sayısız çalışma ve ortak organizasyon yapan Marmara Belediyeler Birliği, Mısır'daki Osmanlı eserlerinin restorasyon çalışmaları için, TİKA'dan talepte bulunacak ve her iki ülke yönetiminin de onayıyla önemli bir işbirliğine gideceğiz" diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de bu konuda gerekeni yapacağını belirten Başkan Altepe, "Devlet Bakanı'mız Faruk Çelik'in sorumluluğunda olan ve bu tarz teknik işbirliği çalışmalarını dünya çapında başarıyla yapan TİKA'nın bir an önce konuyu gündemine alması için çalışma başlatacağız." dedi.

Marmara Belediyeler Birliği heyetiyle yakından ilgilenen Kahire Valisi Abdel Aziz Vezir, Türkiye ile olan ilişkilerin son yıllarda giderek arttığına dikkat çekerek, "Sizi Mısır'da ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sahip olduğumuz ortak kültürel geçmişten dolayı, yakın akrabalarımı evimde ağırlamış gibi mutluyum. Türkiye'ye de ne zaman gitsem, kendi evime gitmiş gibi mutlu oluyorum. Mısır toprakları, Firavun'dan Osmanlı'ya kadar çok sayıda büyük medeniyete ev sahipliği yaptı. Osmanlı Devleti'nden kalan sempatiyle Mısır halkı, Türkler'e karşı her zaman sevgi ve saygı ile bakmıştır. Ancak Türkiye ile olan ilişkilerimiz, hiçbir zaman bugünlerdeki kadar ileriye gitmemişti. Türkiye'nin son yıllarda yürüttüğü başarılı dış politikası sayesinde ticari, sanayi, turistik ve kültürel anlamda çok önemli ilişkiler içerisine girmeye başladık. Bu ilişkilerin artarak devam edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Marmara Belediyeler Birliği heyetini havaalanında karşılayan ve Başkan Altepe ile Vali Vezir'in görüşmesine de katılan Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Batsalı ise şunları söyledi: "İki ülke arasındaki bağların gelişmesini sağlayan temas ve araştırma programlarının yararı herkes tarafından bilinmekte. Mısır'daki Osmanlı izlerinin restorasyonu için Marmara Belediyeler Birliği'nin atacağı adımı, heyecanla beklemekteyiz. Akdeniz'in çok önemli iki ülkesiyiz. Ortak mirasımız konusunda birlikte hareket edilirse, müthiş bir sinerji yakalanır."

Keyword : Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak haberi , Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak oku , Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak konusu , Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak hakkında , Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak manşeti , Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak perde arkası , Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak olayı , Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak son dakika , Mısır'daki Osmanlı Eserleri Yeniden Ayağa Kalkacak

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com