12.02.2012 - 12:39
Okunma (1230)
Yorum (0)
Paylaş

Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu

Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu

Yeraltında ortaya çıkarılan karınca şehri bizim şehirlerden bile daha gelişmiş durumda.

 

Brezilya'da toprağı kazan bilim adamları inanılmaz bir karınca şehrini gün yüzüne çıkardı.

Toplam 50 metrekare genişliğinde ve 10 metre derinliğindeki karınca şehri, tıpkı Çin seddi gibi oluşturulmuş.Saldırılara ve su baskınlarına karşı oda oda özel sedler kuran karıncalar, dev şehirlerinde klima gibi çalışan sistemler bile geliştirmiş.

Geniş yeraltı karayolları, yollar ve bahçeleri bile olan karıncalar, kendilerine tam bir  megalopolis oluşturmuş.

Bilim adamları karınca şehrini tam olarak ortaya çıkarabilmek için deliklere 10 ton beton döktü.

Profesör Luis Forgi liderliğindeki bilim adamları, dev karınca kolonisinin yaşadığı bu şehrin Çin Seddi'ne eşdeğer olduğunu bildirdi.

Milyonlarcasının birara gelerek superorganism şekline dönüşen karıncalar bu şehirde Herkül gibi çalışmış.

Bütün şehri ortaya çıkarabilmek için 40 ton daha beton dökmeleri gerektiğini anlatan Profesör Luis Forgi, gördüğü manzarayı 'inanılmaz' olarak tanımladı.

Şehir kurulurken bütün ayrıntıların çok iyi hesaplandığını anlatan bilim adamları, "Şehrin belli noktalarına mantar dağları kurulmuş.Karıncalar bu mantarı yiyerek karnını doyurur.Mantarın yaşaması için sürekli yaprak getirilmesi lazım.Bunun için yaprak kesici karıncalara özel dışarıya çıkış yolları yapılmış.Yaprak kesici karıncaların taşıdığı yaprağı rahatça getirmesi için diğer karıncaların girmediği bir özel yol yapılmış.Ayrıca mantarların yaşaması için gereken özel havalandırma sistemleri kurulmuş.Ana yollar, kapalı yollar ve yan yollar özel olarak yapılmış.Yollar dışında işçiler tarafından toplanan bitki örtüsü,çöp çukurları, dışkı atma alanları ve mantar bahçeleri inanılmaz bir şekilde oluşturulmuş" dedi.

HABERVİTRİNİ

 

Keyword : Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu haberi , Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu oku , Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu konusu , Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu hakkında , Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu manşeti , Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu perde arkası , Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu olayı , Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu son dakika , Bilim Adamları Şokta! İnsan Şehri Gibi Karınca Şehri Bulundu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com