12.02.2012 - 12:25
Okunma (1221)
Yorum (0)
Paylaş

Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor

Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor

 

 

Aileye Öneriler:

 

 

 

1-Yeni bir çocuk doğacağı zaman diğer çocuklar buna alıştırılmalıdır. Anne babayla aynı odada kalıyorsa,doğumdan önce odası ayrılmalı. Kardeşi olacağı uygun bir dille anlatılmalı..

 

 2-Çocuklar lüzumundan fazla sevilerek, şımartılmamalı,kısıtlandığı zaman onlardan mahrumiyete katlanmasına alışacak şekilde onları güçlendirmeye önem verilmeli.

 

 3-Çocuğun kıskançlığını arttıracak ''pabucun dama atıldı'' gibi şakalar yapılmamalı. Çünkü çocuk bunu anlayacak olgunlukta değildir.

 

 4-Eskiden çocuklar için alınan eşyaları alınıp,yeni çocuğa verilmemeli. Bu durumda çocuk bütün sevdiği şeylerin elinden alınacağını zannedebilir. Mutlaka büyük Çocuğun eşyasının küçüğe verilmesi gerekiyorsa ona uygun dille açıklanmalı. Örneğin bu sana küçük geliyor,sana yenisini alalım Bu kardeşinin olsun.gibi.

 

 5-Çocuklar arasında tercih yapılmamalı. Hepsine eşit sevgi, ilgi ve ihtimam gösterilmeli. Birine fazla şey vermek kıskançlığa yol açabilir.

 

 6-Çocuklar ne kardeşleriyle ne de arkadaşlarıyla kıyaslanmamalı. Kendi sahip olduğu özellikleriyle kıyaslanmalı..

 

 7-Çocuklar küçük yaşlarda sahip oldukları şeyleri başkalarıyla paylaşmaya alıştırılmalı. Ancak bu zorlanmadan yapılmalı.

 

 8-Çocuklarda kıskançlık yerine imrenme duygusu geliştirilmeli..

 

 9-Aralarında kıskançlık hisleri gelişmekte olan kardeşleriyle ve arkadaşları birbiriyle sıkı ilişkiler kurmaya teşvik edilmeli.

 

 

 

Keyword : Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor haberi , Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor oku , Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor konusu , Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor hakkında , Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor manşeti , Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor perde arkası , Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor olayı , Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor son dakika , Eyvah Çocuğum Kardeşini Kıskanıyor

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com