12.02.2012 - 12:20
Okunma (1242)
Yorum (0)
Paylaş

Anne Ve Babalara Altın Öğütler

Anne Ve Babalara Altın Öğütler

 

 

 

Çocuğunuzu fırsat buldukça öpün ve sevdiğinizi söyleyin,ağrıyan yerlerini öperek iyileştirin.

 

 

 

Parka  çocuğunuzla gidin ve orada beraber oynayın.

 

 

 

Anne ve babaların da hata yapabileceğini ona gösterin,çocuğunuzdan özür dilemesini bilin.

 

 

 

Çocuğunuzdan  uzakta olmanız gereken zamanlarda kendisini  çok özlediğinizi söylemekten çekinmeyin .

 

 

 

Çocuğunuzla bir bahçeye gitme imkanınız varsa mutlaka gidin ve oradaki sebze ve meyve ağaçları ile onu tanıştırın.

 

 

 

Çocuğunuzla gazete ve dergi okumaya özen gösterin.Okuma biliyorsa onun  size okuyup yorumlamasına müsaade edin ,bilmiyorsa resimleri değerlendirmesini izleyin.

 

 

 

Spor yapacağınız zaman onunda sizinle hafif hareketler yapmasına izin verin ,yürüyüşleriniz de  veya koşularınız da yanınızda bisikletiyle size eşlik etmesi güzel olacaktır.

 

 

 

Çocuğunuzu eleştirmekten yada kıyaslamaktan kaçının.Hitaplarınızda canım kızım,canım oğlum ,biriciğim ,tatlım gibi ifadelerle gönlünü kazanın.Üzüldüğü zamanlarda mesele bize çok basit gelse dahi onun için olan önemini unutmadan gönlünü okşayalım.

 

 

 

Çocuğunuzun sizin için  yaptığı resimleri, iş yerinizde veya evinizde duvara yapıştırın.

 

 

 

Çocuğunuzu ailenizin  içindeki haberlerden , olaylardan uzak tutmayın, yakın tutmaya çalışın böylece çocuğunuz kendisini  ailenin parçası olarak hissedecek, olayları paylaşmakta zorlanmayacak.

 

 

 

Çocuğunuz konuşmak istediğinde onu asla susturmamalısınız,duygularını söylemesine izin vererek desteklemelisiniz.Sorduğu soruları yanıtsız bırakmayın.

 

 

 

Çocuğunuzla birlikte mutfakta zaman  geçirin, yemeklerin hazırlanmasında ondan yardım isteyin ,yemeklerinizi daime ailece  yemeye özen gösterin.

 

 

 

Çocuklarınızla oynarken seçtiğiniz oyunların eğitici olmasına dikkat edin.

 

 

 

Çocuğunuzun odasını dekarasyon işlerinde ondan yardım alın.Kendi istediği renkleri kullanın,eşyaları onun istediklerinden seçmeye dikkat edin.Odasınının onun özel mekanı olduğunu hissettirin.

 

 

 

Çocuğunuzun doğum gününün onun için özel olduğunu unutmayın.Süpriz bir parti hazırlayın sevdiği arkadaşlarını davet edin en çok sevdiği pastadan hazırlatın ,çocuğunuz  için özel bir hediye hazırlayın.

 

 

 

Beraber televizyon seyredin ,sevdiği çizgifilmleri onunla birlikte seyretmekten mutlu olduğunuzu her zaman ifade edin.

 

 

 

Çocuğunuzun  iyi bir birey olması için ona yardımcı olun.Büyüklerine saygılı ,küçüklerine sevgi dolu olmayı öğretin,kendi davranışlarınızla örnek olun.

 

 

 

Çocuğunuzla birlikte  çiçekler  yetiştirin, birlikte çiçekleri seçip,bakımlarında ona görevler verin.Çiçeğini sulamasını ve sevmesini öğrenmesi gerektiğini hatırlatın.

 

 

 

Çocugunuzun resim yapmasını destekleyin.Resim malzemelerinden oluşan bir kutu hazırlayın.

 

 

 

.Zaman zaman çocuğunuzun arkadaşlarıyla evinizde vakit geçirmesini sağlayın,onlar için sevdikleri kurabiyeler pastalardan yapın ,birlikte oyunlar oynamalarına olanak sağlayın.

 

 

 

 

 

Çocuğunuza asla tutamayacağınız sözlerde  bulunmayın, söz verirseniz mutlaka yerine getirmeye çalışın.

 

 

 

Sizin  özel eşyalarınızı  arada sırada beraber kullanıp kendisinin sizin için ne kadar özel olduğunu hissettirin,yatak odanızda uzanıp televizyon izleyin, onun istediği bir şeyi yaparak onuda sizin özel odanıza dahil edin.

 

 

 

Özel günlerin sizin içinde  ,onun içinde ne kadar önemli olduğunu her fırsatta anlatın ,bu günler gelirken yapılan hazırlıklarda onun yardımlarını istemeyi ınutmayın.Bayramlar,yeni yıl,aile fertlerinden birinin doğum günü gibi.

 

Keyword : Anne Ve Babalara Altın Öğütler haberi , Anne Ve Babalara Altın Öğütler oku , Anne Ve Babalara Altın Öğütler konusu , Anne Ve Babalara Altın Öğütler hakkında , Anne Ve Babalara Altın Öğütler manşeti , Anne Ve Babalara Altın Öğütler perde arkası , Anne Ve Babalara Altın Öğütler olayı , Anne Ve Babalara Altın Öğütler son dakika , Anne Ve Babalara Altın Öğütler

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com