12.02.2012 - 12:19
Okunma (8776)
Yorum (0)
Paylaş

Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır

Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır

Serbest Zaman

Serbest zaman etkinlikleri genellikle günün ilk etkinlikleridir. Bu etkinliklerin çocukları diğer etkinliklere ve güne hazırlama özelliği vardır. Öğretmenin önceden hazırlamış olduğu sınıf ve köşe etkinliklerine çocukların yetişkin yönlendirmesi olmadan kendi ilgileri doğrultusunda oynayacakları ilgi köşelerini ve oyun arkadaşlarını seçerler.

 

Türkçe

Türkçe etkinlikleri içinde tekerlemeler, parmak oyunları, şiir, bilmece, sohbet, resimli kitap okuma, öykü anlatma, taklit oyunları, pandomim, dramatizasyon, öykü tamamlama etkinlikleri vb. yer almaktadır.

 

Oyun ve Hareket

Öğretmen ya da çocuklar tarafından yapılandırılmış, kuralları olan ve grupça oynanan etkinliklerdir. Çocukların hareket gereksinimleri oyun etkinlikleri sırasında doğal olarak karşılanabilir. Bunun yanı sıra planlanmış beden eğitimi çalışmaları da (hareket gelişimi) yapılmaktadır. Bu çalışmalar beden koordinasyonu, denge, hız, güç vb. etkinlikleri içerir.

 

Müzik

Müzik etkinlikleri günlük planda yer alan diğer etkinlikler sırasında da kullanılabilen etkinliklerdir. Ses dinleme ve ayırt etme çalışmaları, şarkı söyleme, ritim çalışmaları, yaratıcı hareket ve dans, müzik eşliğinde hareket, müzikli öykü oluşturma ve çeşitli işitsel algı etkinliklerini içermektedir.

 

Fen ve Matematik

Çocukları gözlem yapmaya, araştırma, inceleme ve keşfetmeye yönelten etkinliklerdir.

Bu etkinlikler;

* Deneyler,

* Araçları tanıma ve kullanma,

* Çeşitli çalışma yöntem ve tekniklerini kullanma,

* Keşifler, icatlar,

* Mutfak çalışmaları,

* Doğa gezileri ve yürüyüşleri, piknikler, kamplar,

* Koleksiyonlar,

* İlgili bilim alanlarındaki kaynak kişileri konuk olarak çağırma,

* Başvuru kitaplarını, diğer kitapları ve dergileri inceleme,

* Fotoğraf çekme, fotoğraf inceleme,

* Belgesel vb. izleme gibi çalışmalardan oluşmaktadır.

 

Okuma-Yazmaya Hazırlık Çalışmaları

Okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları çocukların ilköğretime geçişini kolaylaştırmak, hazır bulunuşluk düzeylerini artırmak amacıyla yapılan etkinlikleri içermekte, asla okuma ya da yazma öğretmek amacını taşımamaktadır.

 

Drama

Bu çalışmalar çeşitli kaynaşma-ısınma çalışmaları, pandomim, rol oynama, doğaçlama, öykü oluşturma, dramatizasyon gibi etkinliklerden oluşur.

 

Alan Gezileri

Çocukların ilgisini çekecek, yöresel, kültürel, mesleki ve güncel önem taşıyan her mekân çocuk için doğal öğrenme alanıdır. Çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan öğrenme gereksinimlerini karşılamak amacıyla da çeşitli çevre gezileri yapılmaktadır.

 

Sanat

Sanat çalışmaları gün içinde çeşitli formlarda çocuklar için etkili bir öğrenme fırsatı olarak kullanılmaktadır.

Keyword : Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır haberi , Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır oku , Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır konusu , Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır hakkında , Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır manşeti , Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır perde arkası , Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır olayı , Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır son dakika , Anasınıfında Hangi Etkinlikler Yapılır

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com