11.02.2012 - 23:28
Okunma (1196)
Yorum (0)
Paylaş

Öğretmenlere Kariyer Müjdesi...

Öğretmenlere Kariyer Müjdesi...

Öğretmenlerin İtibarını da Artıracağız

Öğretmenlere Kariyer Müjdesi.. Öğretmenlerin itibarını kariyer sistemi ile artıracağız diyen DİNÇER çok önemli konulara değindi. İşte konuşmanın satır başları..

Ömer DİNÇER'den öğretmenlere kariyer müjdesi..

 

 

Bakan Ömer Dinçer in CNNTÜRK te yaptığı konuşmadan önemli satır aralarını sizler için derledik;

 

Ömer DİNÇER konularla ilgili şu şekilde konuştu ;

 

-Teknolojiyi öğrenmeleri için her 4 yılda bir öğretmen mutlaka eğitim almış olacak ve öğretmene 4 yada 5 kariyer planı ile öğretmenler sınava tabi tutulup daha üst bir kariyere geçecek.

 

 

-Öğretmenlerin maaşlarının düzenlemesi kariyerlerine göre tekrar düzenlenecektir ama ne kadar tatminkar olur şimdiden söylemiyorum.

 

 

-Öğretmenleri eğitime alırken yeterlilikleri üzerinden değerlendirme yapacağız. Her öğretmen; öğrenci, kendi meslek arkadaşlarının yapacağı ve okul idaresinin yapacağı çalışmalarla değerlendirilecek.

 

 

-Şuan 678 bin kadrolu öğretmen bulunmaktadır. 40 bin civarında ücretli öğretmen var. 30 bin kadrolu öğretmen alınırsa öğretmen ihtiyacı kapanacak.

 

 

- 30 bin öğretmen ihtiyacı karşılanınca geriye emekli veya farklı şekillerde eksilen öğretmenlerin yerine yılda 8- 10 bin öğretmen ataması yeterli olacak.

 

 

- 250 bin atama bekleyen öğretmen var. Öğretmen olacak üniversitelerde okuyan sayısı ise 658 bin dir. Eleştiriler olmasına rağmen bu durumu, üniversite eğitimini devlette istihdam olarak düşünülmemelidir.

 

 

- Fen Edebiyat Fakültesi mezunları öğretmen olsunlar ama bunu illa devlette öğretmenlik olarak düşünmesinler. Amacımız genel eğitim seviyesi yükseltmektir.

 

 

- Öğretmenlerimiz yüksek lisans eğitimini teşvik edin dedim ama her ilde üniversite olmasına rağmen tayin yaptırabilmek için öğretmenlerin başka illerde yüksek lisans yapmak istemesi ahlaki değil.

 

-Öğretmenlere soruyorum… Size emanet ettiğimiz çocuklara fedakarlık edip 6 ay sonra eşinizle birlikte olsanız ne olur?

 

 

-Saat 21 e kadar ve hafta sonuda okulların açık olmasını istiyoruz. Önümüzde ki yılda her yerde uygulamaya geçmiş olacağız.

 

 

-Uygulamaya geçilen okullardaki öğretmenler Fatih Projesi kapsamında 30 saat derse tabi tutuldu.

 

 

-Fatih projesi ile Dünyada Türkiye rol model olacaktır.

 

 

-Bilgisayar dersinin seçmeli olmasının sebebi zaten öğrencilerin bilgisayarı öğrenerek gelmesinden kaynaklanıyor ayrıca öğretmene ve derse gerek yok.

 

 

-Bankacı eşi ben eksik söylemiş kabul edin 150 kişi 300 kişi değil.

 

 

-Diyelim ki 5 eylülü özür durumu ataması kabul ettim ama 6 eylülde ki de bir kaç günle kaçırıyorum diyecek.

 

 

-Öğretmen olursam nereye isterseniz giderim diyen bir çok insan göreve başlayınca hemen başka bir ile tayin istiyor.

 

 

-40 bin ücretli öğretmenimiz var ihtiyacımız ise 126 bin.

 

 

-Eğer eğitim fakültelerinin durumunu kamu istihdam alanı olarak değerlendirirsek yanlış yaparız.

 

 

-Öğretmenlerin yeni uygulamaya girecek kariyer planlama sistemiyle hakları, görevleri ve sorumlulukları farklılaşacak ve basamaklarda yükseldikçe itibarı da artacak.

 

 

 

Haber Kaynağı: www.kamudanhaber.com

Keyword : Öğretmenlere Kariyer Müjdesi... haberi , Öğretmenlere Kariyer Müjdesi... oku , Öğretmenlere Kariyer Müjdesi... konusu , Öğretmenlere Kariyer Müjdesi... hakkında , Öğretmenlere Kariyer Müjdesi... manşeti , Öğretmenlere Kariyer Müjdesi... perde arkası , Öğretmenlere Kariyer Müjdesi... olayı , Öğretmenlere Kariyer Müjdesi... son dakika , Öğretmenlere Kariyer Müjdesi...

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com