09.02.2012 - 22:26
Okunma (1749)
Yorum (0)
Paylaş

Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu

Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvuruda Bulundu

 

ZONGULDAK-EREĞLİ Zonguldak ın Ereğli ilçesi Sağlık Grup Başkanı Yüksel Tuncer, 2011 yılı içerisinde sigarayı bırakmak isteyen 871 kişinin başvuruda bulunduğunu, işyerlerine yönelik ise toplam 2 bin 300 denetim yapıldığını söyledi.

 

 

 

 

 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Sağlık Grup Başkanı Yüksel Tuncer, 2011 yılı içerisinde sigarayı bırakmak isteyen 871 kişinin başvuruda bulunduğunu, işyerlerine yönelik ise toplam 2 bin 300 denetim yapıldığını söyledi.

 

Kdz. Ereğli Sağlık Grup Başkanı Yüksel Tuncer, 2011 yılı içerisinde sigarayı bırakmak isteyen 871 kişinin başvuruda bulunduğunu, işyerlerine yönelik ise toplam 2 bin 300 denetim yapıldığını 34 işyerine uyarı ve para cezası 78 vatandaşa da kapalı alanda sigara içtikleri gerekçesi ile cezai işlem uygulandığını söyledi.

 

9 Şubat Dünya Sigarasız Günü' nedeniyle Sağlık Grup Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Tuncer,  sigara kullanımının, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu açıkladı. Zonguldak il genelinde de sigara ile mücadelede önemli başarılar imza attıklarını belirten Tuncer, Kdz.Ereğli ilçe genelinde 2011 yılı içerisinde 871 kişinin sigarayı bırakmak için başvuruda bulunduğunu, bu kişilerin büyük bir bölümünün ise sigarayı bıraktığını söyledi. İlçe genelinde rutin denetimlerin büyük bir titizlik içerisinde yürütüldüğüne vurgu yapan Tuncer,” Toplam 2 bin 300 sigara ile ilgili denetim yapıldı, bunlardan 34 işyerine hem uyarı cezası hem para cezası kesildi yine 78 vatandaşımız da kapalı alanda sigara içtikleri gerekçesi ile cezai işleme tabi tutuldu dedi.

 

Sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu belirten Tuncer,şunları söyledi: ” Sigara kullanımı  aktif ve pasif içiciliği ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara ve psikolojik sorunlara neden olarak kişi ve toplum sağlığını tehdit etmektedir. Sistematik bir mücadele verilememesi halinde sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağı, 2000-2024 döneminde 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceği tahmin edilmektedir. Sigaranın neden olduğu kanser ölümlerine bakıldığında da sorunun ne kadar ciddi olduğu açık olarak görülmektedir. Dolayısıyla sigara kullanımının önlenmemsi çalışmalarının önemi her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde sigaraya karşı mücadelede özellikle kamusal alanda sigara kullanımının önlenmesine yönelik, Tütün ve Tütün Mamüllerinin zararlarının önlenmesine dair yasa önemli bir aşamadır”

 

Tütün kullanımı ile ilgili bakanlık tarafından ilk adımın 19 Mayıs 2008 tarihinde atıldığını belirten Tuncer,” sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlık Bakanlığının 19 Mayıs 2008 tarihinde tüm kamu kurumlarında 19 Temmuz 2009 tarihinde ise özel işletmeleri de kapsayan 4 bin 207 sayılı bu kanunu tütün ürünlerini kullanmayan fakat tütün dumanına maruz kalan halkımızı özellikle genç, çocuk hamile ve engelliler gibi risk gruplarını korumak, sigara içenlerin bu davranışlarını bırakmasını desteklemek, çocuklar ve gençler başta olmak üzere bireylerin sigara içmeye başlamalarını önlemek amacıyla yürürlüğe girmiştir. Bununla beraber tütün kullanımını artırma potansiyeli bulunan görsel ve yazılı medya ürünleri yasaklanmış, kısıtlamalar getirilmiştir. Tütün ürünlerinin üzerine caydırıcı unsurlar eklenmiş, 18 yaş altı bireylere tütün ve tütün ürünü satışı yasaklanmıştır. Tütün ve tütün dumanının zararları ile ilgili kısa filmler ile halk bilinçlendirilmiştir. Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu bu çalışmalar toplum tarafından desteklenmektedir. Sigara kullanan bireyler de yasayı oldukça olumlu karşılamış, uyum göstermiş ve sigara bırakma konusunda destek alma ihtiyacı duymuşlardır”

 

Sigarasız bir dünya için kararlı ve hızlı bir mücadelenin şart olduğunu ifade eden Tuncer, sözlerini şöyle tamamladı: ” Sigarasız bir dünya için kararlı ve hızlı bir mücadele gerekmektedir. İlimizde de tütün ve tütün ürünlerinin zararları ile ilgili çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Tüm Zonguldak genelindeki kamu kuruluşları ve özel işletmelerin yönetimleri ile işbirliği içinde çalışarak bu mekanlar yasaya uygun hale getirilmiştir. Kamu personellerine ilköğretim ve lise öğrencilerine işsizlere halk eğitim merkezi kursiyerlerine yönelik Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararları ile ilgili seminerler ve bilgilendirme toplantıları düzenlenmiş ve toplumda farkındalık yaratılmıştır. İlimizde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, KETEM ve Kdz.Ereğli Devlet Hastanesinde olmak üzere beş sigara bırakma polikliniği hizmet vermektedir. Halkımız ücretsiz bir şekilde bu merkezlerden faydalanabilmektedir. Tüm bu çalışmaların amacı sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir nesil yetiştirmektir. 9 Şubat Dünya Sigarasız Gününde sigarasız bir dünya ve sağlıklı bir yaşam için el ele”

 

www.posta67.com

 

Keyword : Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu haberi , Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu oku , Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu konusu , Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu hakkında , Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu manşeti , Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu perde arkası , Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu olayı , Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu son dakika , Ereğlide 871 Kişi Sigarayı Bırakmak İçin Başvurdu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com