09.02.2012 - 22:06
Okunma (1235)
Yorum (0)
Paylaş

Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu

Facebook Ve Twitter Bağımlılık Oldu

Yapılan araştırmalar sosyal ağların bağımlılık haline geldiğini ortaya koyuyor.   

Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar gerek arkadaşlık ilişkileri gerekse insanın  sosyal yönüne vurgu yapması neticesinde popülerliğinin kaybetmemesinin yanı sıra bağımlılık haline de gelmiş vaziyette.

 

Chicago Üniversitesi'nden Wilhelm Hofmann'ın Almanya'nın Wurtzburg kentinde BlackBerry telefonlarla yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

 

Yaşları 18 ile 85 arasında değişen denekler ile yapılan araştırmada ,  kişilerin günde en az bir defa özellikle facebook’a girme ihtiyacını hissettiğini ve mutlaka bir yolunu bulup giriş yaptıkları sonucu çıktı. Daha da ilginç olan sonuç ise sigara bağımlısı olan kişilerin sigaraya duyduğu ihtiyacın sosyal ağlara duyduğu ihtiyaçtan daha az olduğu idi.  Kullanıcılar sigara vb maddeleri hem ulaşılabilirliği hem de maddi nedenler neticesinden kullanmama iradesini gösterebilirken , aynı durumu sosyal ağlar için gösteremedikleri sonucu ortaya çıktı.

 

 

 

Ekleyen: Uğur ALTUNKAYA (Son-Dakika.gen.tr)

Keyword : Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu haberi , Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu oku , Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu konusu , Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu hakkında , Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu manşeti , Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu perde arkası , Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu olayı , Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu son dakika , Facebook ve Twitter Bağımlılık Oldu

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com