09.02.2012 - 21:33
Okunma (1320)
Yorum (0)
Paylaş

Kartal Buz Kesti.

Kartal Buz Kesti.

Sivas'ta oynanan karşılaşmada, skor üstünlüğünü uzun süre elinde tutan Beşiktaş, 85'te Erman Kılıç'ın golüne engel olamayınca maçtan 1 puan ile ayrıldı.

   

 

 

 

Spor Toto Süper Lig'de 26'ncı haftanın açılış maçında Sivasspor, Beşiktaş'ı konuk etti.

 

Mücadele karşılıklı gollerin ardından 1-1 sona ererken, siyah beyazlı takımın golünü Sivok atarken, ev sahibi takım da Erman Kılıç'la beraberliği sağladı.

 

Ligde oynadığı son 3 maçta, rakip kaleleri havalandıramayan ve 9 puan kaybeden Beşiktaş'ın düşüşü Sivas'ta da devam etti. Sivok'un golüyle öne geçen siyah beyazlı takım, üstünlüğünü 85. dakikaya kadar sürdürünce 1 puana razı oldu. Beşiktaş, 26. haftayı 46 puanla tamamladı.

 

Evinde bu sezon sadece 1 maç kaybeden ve üst üste oynadığı 12 maçta yenilgi yüzü görmeyen Sivasspor, ligdeki beraberlik sayısını 9'a yükseltirken, 42 puana ulaştı.

 

 

 

Sivas'ta soğuk bir havada ve kar yağışı altında oynanan karşılaşmanın ilk dakikalarında, alttan ısıtmalı zemin futbol oynamaya elverişli olmasına rağmen, ilerleyen dakikalarda kayganlaşan zeminde futbolcular ayakta durmakta güçlük çekti.

 

Siyah beyazlı takım ilk yarıda Sivasspor kalesinde skoru değiştirecek pozisyonlar buldu. Karşılaşmanın 11. dakikasında Mustafa'nın ceza alanı çizgisi üzerinde göğsüyle indirdiği topu önünde bulan Holosko'nun vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

 

21. dakikada Beşiktaş bir kez daha Sivasspor kalesinde etkili pozisyon buldu. Holosko'nun topa vuruşunda çizgi üzerinde Ziya gole izin vermezken, devam eden Beşiktaş atağında meşin yuvarlağa Veli vurdu, bu kez de kaleci Nihat topu kornere çeldi.

 

Beşiktaş'ta karşılaşmanın 23. dakikasında sarı kart gören İbrahim Toraman, 4'üncü sarı kartı görerek cezalı duruma düştü. İbrahim, gelecek haftaki Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek.

 

Siyah beyazlı takım aradığı golü 43. dakikada Sivok ile buldu. Kırmızı kart cezasının sona ermesinin ardından takımdaki yerini alan ve ilk yarıda Beşiktaş'ın dikkat çeken isimlerinden biri olan Manuel Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında topa iyi yükselen Sivok, kaleciyi mağlup ederek skoru 1-0'a taşıdı.

 

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası Sivok'un golüyle 1-0 Beşiktaş lehine sonuçlandı.

 

 

 

İkinci 45 dakikanın ilk bölümlerinde iki takım organize atak geliştiremezken, her iki kalede de tehlikeli pozisyon gerçekleşmedi.

 

Dakikalar 64'ü gösterirken, Sivasspor, Beşiktaş kalesinde etkili oldu. Kamil Grosicki'nin uzaktan sert vuruşunda Beşiktaş kalecisi Cenk, topu tokatladı ama tokatladığı altıpas içerisinde Jan Rajnoch'un önüne düştü. Çek futbolcunun kafa vuruşunda top auta gitti ve ev sahibi takım önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

 

Ataklarını sıklaştıran ve beraberlik sayısı için Beşiktaş kalesinde pozisyonlar arayan Sivasspor, 76. dakikada Pedriel ile etkili oldu ama önce Cenk, ardından da savunma gole izin vermedi.

 

85. dakikada Sivasspor, Beşiktaş kalesinde kurduğu baskının ardından aradığı golü buldu. Sol kanattan Erman Kılıç, Necip'i geçtikten sonra ceza alanının dışında çok sert vurdu ve kaleci Cenk'i mağlup etti ve skora denge geldi.

 

Kalan dakikalarda iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve mücadele 1-1 sona erdi.

 

 

 

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

 

Beşiktaşlı taraftarlar da zorlu Sivas deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Sivas 4 Eylül Stadı'nın Havuz Tarafı Kale Arkası Tribünü'nde yerini alan yaklaşık 650 Beşiktaşlı taraftar, siyah-beyazlı takıma destek verdi. Maçta kadın ve çocuk taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümde yerlerini alarak takımlarını destekledi.

 

Maçta ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görevli çok sayıda basın mensubu görev yaptı. Karşılaşmaya 76 medya mensubu akredite yaptırdı. Müsabakayı her iki takımın yöneticileri protokol tribününde birlikte izledi.

 

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 3 DERECE!

 

Maç öncesinde başlayan yoğun kar yağışı etkili oldu. Yağışın etkisiyle saha zeminini kaplayan kar birikintileri görevlilerce temizlendi. Zemin, yoğun kar yağışına rağmen alttan ısıtma sistemi sayesinde karşılaşmaya hazır hale getirildi.

 

Kar yağışının etkisini devam ettirdiği maç sırasında, hava sıcaklığı skorborda eksi 3 derece olarak yansıdı. Bu arada, basın tribününde görev yapan bazı medya mensuplarının elektrikli ısıtıcı ile ısınmaya çalıştıkları gözlendi.

 

''İYİ Kİ DOĞDUN BÜYÜK BAŞKAN''

 

Sivassporlu taraftarlar, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında temmuz ayından bu yana Metris Cezaevinde tutuklu bulunan ve 22 Ocak 1965 doğumlu olan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz için tribünde ''İyi ki doğdun büyük başkan'' yazılı pankart açtı.

 

www.habervaktim.com

Keyword : Kartal Buz Kesti. haberi , Kartal Buz Kesti. oku , Kartal Buz Kesti. konusu , Kartal Buz Kesti. hakkında , Kartal Buz Kesti. manşeti , Kartal Buz Kesti. perde arkası , Kartal Buz Kesti. olayı , Kartal Buz Kesti. son dakika , Kartal Buz Kesti.

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com