09.02.2012 - 18:31
Okunma (1331)
Yorum (0)
Paylaş

Meteroloji Uyardı

Meteroloji Uyardı Yarına Dikkat

Beklenen kar yağışı İstanbul'a gece saatlerinde geldi

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı, gece de aralıklarla devam ediyor. Kar yağışının geçen haftaki etkisi görünmezken, Avrupa Yakası'nda yer yer kar yağışı da görülüyor. Buzlanmaya karşı belediyenin tuzlama ekiplerini yollarda çalışma yapıyor.

 

 

YURTTAN KAR MANZARALARI

 

 

Meteoroloji Çatalca ve Silivri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde kar yağışının etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi şeklinde devam etmesi beklenmektedir. Kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

 

 

Meteoroloji'nin kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptığı Çatalca ve Silivri beyaza büründü. Tipinin de etkili olduğu ilçelerde ulaşımda aksamalar meydana geliyor. Kınalı mevkii'nde meydana gelen trafik kazası nedeniyle TEM Otoyolu İstanbul istikameti ulaşıma kapandı. Yaklaşık 1 saat kapalı kalan yol, ekiplerin müdahalesiyle kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

 

 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Dün gece saat 02.00 sıralarında Trakya'dan giren kar İstanbul'un genelinde etkili oluyor. Silivri, Çatalca, Hadımköy bölgelerinde etkili olan kar, saat 06.00 sıralarında şehir merkezine geldi. Bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları: şehir merkezinde 1-7 cm, yüksekte kalan semtler ile Trakya'ya yakın kesimlerde (Kınalı, Arnavutköy, Beykoz, Hadımköy, Aydos gibi yüksek kesimlerde: 10 ila 15 cm aralığında ölçüldü" denildi.

 

 

Yapılan açıklamada, kar yağışının Cuma öğle saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtilirken yağışlarla birlikte barajların Doluluk Oranının yüzde 72.75'e yükseldiği kaydedildi.

 

 

TEM'DE YİNE KAZA

 

 

TEM Dudullu-Çamlıca Gişeler yönünde meydana gelen kaza nedeniyle de bir şerit trafiğe kapatıldı. Bölgede ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

 

 

BOĞAZ'DA FACİADAN DÖNÜLDÜ

 

 

Motor arızası yapan yolcu vapuru, kontrolden çıkıp başka bir yolcu vapuruna sürttü. Yolcuların yüreği ağzına geldi....

 

 

Şehit Mustafa Aydoğdu adlı yolcu vapuru dün sabah saat 07.45'de Kadıköy İskelesi'nden Haydarpaşa-Karaköy seferini yapmak üzere hareket etti. Yaklaşık 400 yolcusu bulunan vapurun motorunda Karaköy İskelesi'ne yanaşacağı sırada teknik bir arıza meydana geldi. İskeleye bağlanamayan vapur, kontrolden çıkarak, Üsküdar'dan Eminönü'ne giden Aydın Güler adlı yolcu yolcu gemisinin ön kısmına sürtündü. Ardından da Galata Köprüsü'ne doğru sürüklendi. Bu sırada arızayı gidererek manevra yapmak isteyen vapurun Karaköy rıhtımı ve Galata Köprüsü'ne çarpması sonucu bazı yolcular yere düştü. Yolculardan bazıları ise paniğe kapılarak, vapurun küpeştesini ve Galata Köprüsü'nün korkuluklarını aşıp karaya çıktı. Ölen ya da yaralanan olmayan kazanın ardından vapurun yolcuları, yanına yanaşan ''Şehit Temel Şimşir'' vapuruna alınarak Karaköy İskelesi'nden karaya çıkarıldı. Arıza yapan vapur ise kontrollü olarak romörkörler eşliğinde Karaköy İskelesi'ne çekildi.

 

 

ÇATALCA VE SİLİVRİ'DE ETKİLİ OLACAK

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da başlayan kar yağışının özellikle Çatalca ve Silivri ilçelerinde etkili olacağını açıkladı. Kar yağışının Silivri ve Çatalca'da etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi halinde devam etmesinin beklendiği, ulaşımda aksama, görüş uzaklığında azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve halkın dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

 

 

İSTANBUL'DA YOL DURUMU

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesince, kentte etkili olan kar yağışının ana arterler ve bağlantı yollarını olumsuz yönde etkilemediği bildirildi.

 

 

Açıklamada, sabah saatlerinde İstanbul trafiğinde bir ağırlaşma olsa da rutin yoğunluğun üzerinde bir sorun yaşanmadığı da dile getirilerek, "Ana arterler ve bağlantı yolları açık, ulaşım rahatlıkla yapılıyor. Şehir merkezinde 1 ile 7 santimetre, Kınalı, Arnavutköy, Beykoz, Hadımköy, Aydos gibi yüksek kesimlerde, 10 ile 15 santimetre arasında kar kalınlığı ölçüldü" ifadesine yer verildi.

 

 

Bu arada, 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile çalışma yapıldığı kaydedilen açıklamada, 3 bin 599 ton tuz, 48 ton solüsyon kullanıldığı da ifade edildi.

 

 

Açıklamada, 26 Ocak'ta kar yağışının ilk başlamasıyla beraber 1250 kişinin misafir edildiği, kar yağışının durmasıyla 874 kişinin ayrıldığı ve halen 376 evsiz vatandaşın Metin Oktay Spor Salonu'nda barındırıldığı dile getirildi.

 

CUMARTESİ SICAKLIKLAR ARTACAK

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı aralıklarla devam edecek. Kar yağışının yarın gece saatlerinden itibaren kenti terk etmesi bekleniyor.

 

Kentteki hava sıcaklığının en yüksek 2, en düşük eksi 3 olacağı tahmin edilirken, bugün ve yarın kuvvetli poyraz görülecek. 11 Şubat Cumartesi itibariyle İstanbul'da yağış görülmeyecek ve hava sıcaklığı kısmen artacak.

 

İSTANBUL BOĞAZI GEMİ TRAFİĞİNE KAPATILDI

 

Öte yandan, İstanbul Boğazı düşük görüş nedeniyle saat 10.00'dan itibaren çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

 

EĞİTİME KAR ENGELİ

 

Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi

 

- Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde (1 gün)

 

- Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde (1 gün)

 

- Karaman'ın Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde (1 gün)

 

- Giresun'un yüksek kesiminde etkili olan kar yağışı nedeniyle Alucra, Şebinkarahisar ve Çamoluk ilçelerinde okullar tatil edildi.

 

METEROLOJİ'DEN 25 İL İÇİN UYARI

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinde yaptığı uyarıda İstanbul başlayan kar yağışının Çatalca ve Silivri ilçelerinde etkili olacağını açıkladı. İstanbul radarlarından alınan bilgilere göre kar yağışının Silivri ve Çatalca'da etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi şeklinde devam etmesinin beklendiği belirtildi. Yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun tamamında görülecek yağışların; Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, K.Maraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağın Saray, Çerkezköy ve Çorlu çevreleri, Kırıklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının Ege, İç ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi. Rüzgarın; Akdeniz ile Doğu bölgelerde güneyli yönlerden, diğer yerlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdenizde kuvvetli (50-70 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği belirtildi.

 

EDİRNE'DE SİBİRYA SOĞUKLARI

 

Edirne'de yaşanan taşkının ardından Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri düşüşe geçti. Tarım arazilerine yayılan taşkın suları ise kentte 2 gündür hava sıcaklığının geceleri eksi 10'a, gündüz de eksi 7'ye düşmesi sonucu buz tuttu. Vatandaşlar taşkın sahasında mahsur kalan hayvanları kayıklarla kurtardı.

 

6 Şubat'ta Bulgaristan'ın İvanova Barajı'nın duvarının yıkılmasının ardından Edirne'de meydana gelen taşkın yüzünden çok sayıda tarım alanı ve yollar su altında kaldı. Meriç ve Tunca nehirlerinin ise bugün sabaha karşı debileri düşüşe geçti. Dün bin 400 metreküp/saniye olan Meriç Nehri'nin debisi bin 200 metreküp/saniyeye düştü. Taştığında 240 metreküp/saniye olan Tunca Nehri'nin debisi ise 95 metreküp olarak ölçüldü. Taşkın riski ortadan kalkınca kurtarma ve sağlık ekiplerinin nehir başındaki nöbetleri sona erdi. Taşkın suyu nedeniyle çok sayıda ağaç yıkıldığı gözlendi. Taşkın sahasında bazı hayvanların da su içinde mahsur kaldığı görüldü. Kayıklarla hayvanlarını kurtarmaya giden vatandaşlar köpekleri kayıkla kenara getirdiler.

 

Hava sıcaklığının 2 gündür gece sıfırın altında 10, gündüz saatlerinde ise sıfırın altında 7 derece olması nedeniyle Tunca Nehri'nin büyük bölümü, Meriç Nehri'nin ise kıyı kesimleri ile tarım alanlarındaki taşkın suları buz tuttu. Ortaya buzul çağını andıran görüntüler çıktı. Belediye ekipleri, buz tutan köprüleri tuzladı.

 

Bulgaristan'ın Kaptan Andreova Gümrük Kapısı'nın çıkışında Meriç Nehri'nin taşması sonucu suların uluslararası E-80 karayolunun üzerinden akması nedeniyle pazartesi günü kapatılan Kapıkule Sınır Kapısı halen açılmadı. Bulgaristan'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 10 tondan ağır olan araçların giriş ve çıkışına kapatılan Bulgaristan tarafındaki Lesova Sınır Kapısı da ulaşıma kapalı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bekleyen 10 tondan ağır olan araçlar geçişe başladı.

 

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının beklendiği Edirne'de bugün (perşembe) hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 10, yarın sıfırın altında 14 ve cumartesi günü sıfırın altında 16 derece olmasının beklendiğini bildirdi.

 

TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ'NDE KAR YAĞIŞI

 

Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ve Demirköy ilçelerinde kar yağışının Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yoğun olarak devam etmesi beklendiği açıklandı.

 

ANTALYA'NIN DOĞU İLÇELİRİNDE SAĞANAK YAĞIŞ VE FIRTINA

 

Antalya'nın doğu ilçeleri ( Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ) ve Mersin'in Anamur ilçesinde ise bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağışın ve fırtınanın devam edeceği bildirildi.

 

YAĞIŞ YARINA KADAR SÜRECEK

 

Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli'nin Vize ile Demirköy İlçesi'nde kar yağışının Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yoğun olarak devam etmesi beklendiği açıklandı.

 

Meteoroloji, Antalya'nın doğu ilçeleri;Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Mersin'in Anamur İlçesi'nde ise bu akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın devam edeceği bildirildi.

 

Son meteorolojik değerlendirmelere göre; yurdun tamamında görülecek yağışların; Hatay, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağ'ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinin çevreleri, Kırıklareli'nin Vize ile Demirköy İlçesi'nde gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının Ege, İç ve Güneydoğu Anadolu'da 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi. Rüzgarın; Akdeniz ile Doğu bölgelerde güneyli yönlerden, diğer yerlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdenizde kuvvetli (50-70 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği açıklandı

 

 

www.haberinvakti.com

Keyword : Meteroloji Uyardı haberi , Meteroloji Uyardı oku , Meteroloji Uyardı konusu , Meteroloji Uyardı hakkında , Meteroloji Uyardı manşeti , Meteroloji Uyardı perde arkası , Meteroloji Uyardı olayı , Meteroloji Uyardı son dakika , Meteroloji Uyardı

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com