20.04.2010 - 04:29
Okunma (1014)
Yorum (0)
Paylaş

Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın!

Sağlıklı bir insanın yediği gıdalar, bağırsaklarda sindiriliyor ve gıdaların içindeki proteinler, çeşitli enzimlerin etkisiyle, aminoasitlerle parçalanıp, kullanılmak üzere kana geçiyor. Bazı kişilerde ise enzimsel problemler, bağırsak sendromu, bağırsak mantarı gibi rahatsızlıklar, besinlerin bağırsakta düzgün aminoasitleri oluşturacak şekilde parçalanmasını engelliyor. Parçalanmadan kana geçen gıda proteinlerini gören savunma sistemi, bu proteinleri tanıyamıyor ve aynı bir virüs veya bakteri muamelesi yaparak savunma sistemini harekete geçiriyor. Bu da birçok yan etkiye sebep oluyor. Mesela inek sütüne intoleransınız varsa, her sabah yediğiniz bir parça peynir, ciddi rahatsızlıkların sebebi olabiliyor.

Gıda alerjisinden farklı

Gıda alerjisinde gıdayı alır almaz çeşitli semptomlar ortaya çıkıyor. 'Gecikmeli gıda alerjisi' olarak tanımlanan 'besin intoleransı'nda ise belirli bir besinin tam olarak sindirilememesi ile daha uzun sürede ortaya çıkan IgG antikorları yükseliyor. Örneğin sabah içtiğimiz bir bardak sütün intolerans etkisi, akşam yorgunluk, şişkinlik veya daha birçok rahatsızlık olarak ortaya çıkabilir. Gün içinde birçok yiyecek yediğiniz için bu rahatsızlığı içtiğiniz bu süte bağlamada zorluk çekebilirsiniz. Gıda intoleransı olan kişiler, yıllarca ne yapacaklarını bilmeden normal hayat ve aktivitelerinde sıkıntı yaşayabiliyor, hatta çalışamaz hale gelebiliyor.Dünya Sağlık Örgütü'ne göre dünya nüfusunun yarısında Gıda İntoleransı bulunuyor. WHO, rakamın 2015'te 2,5 milyara ulaşacağını öngörüyor.

Test nasıl uygulanıyor?

York Testi'nde, parmak ucunuzdan alınan kan, laboratuvarda incelenerek vücudunuzun hangi besinlere karşı intoleransının olduğu, Elisa Metodu olarak bilinen yöntemle tespit ediliyor ve tam olarak hangi gıdanın, ne kadar dokunduğu ortaya çıkıyor. Daha sonra, çıkan sonuca göre beslenme programı oluşturuluyor. Parmaktan alınan kan, kalbinizin hücrelerinize pompaladığı ve henüz hücrelerin atıklarının yer almadığı temiz kan olduğu için, ölçüm daha güvenilir sonuç veriyor. Eski tip testlerde hastaya pratikte uzak durması mümkün olmayan problemli 30 - 40 gıda listesi veriliyordu. Ancak York Testi, ortalama bir hastada, yaptığı 4 kategori incelemesi ile 3 - 4 gıda gibi gerçekten size dokunan besinleri tespit ediyor.

Keyword : Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın! haberi , Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın! oku , Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın! konusu , Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın! hakkında , Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın! manşeti , Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın! perde arkası , Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın! olayı , Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın! son dakika , Bağışıklık sisteminizi korumak için test yaptırın!

Henüz Yorum Yok.
İlk Yorum Yapan Siz Olmak İstermisiniz.


(Güvenlik İçin Max:750 Karakter)
Kalan Karakter Sayısı





Öğretmenin Haber Kaynağı İletişim:ogretmendenhaber@hotmail.com